Page 5 - Countrysmart-Utdrag-Daniel Berlin-Nr1-2019
P. 5

der är väl förberedd på rollen som chef, och har sin ledarroll väl definierad.
– Restaurangkulturen à la Gordon Ram- say passar inte oss.
Totalt otänkbart hos Daniel Berlin krog. Åsikter, idéer och förslag ventileras fritt, men på bestämda tider och möten. Gafflan- de i köket kommer inte på tal, även om det så klart kan hetta till ibland. Men då är det bara att bita ihop tills sista gästen lämnat huset och det är dags att hänga av förklädet och stänga de båda köken för natten. Kök, som är långt ifrån de samma som när Da- niel Berlin tog över efter familjen Brummer.
Inför vårsäsongen 2019 stod det nya köket klart. Fullt ut riggat för att leverera luncher och middagar enligt filosofin att alltid bli lite bättre. Och Alexander vet vad som krävs, och med sju år i ryggen är han beredd att axla ansvaret som kökschef. En utmaning som heter duga, och där jakten på nya smaker och de rätta råvarorna alltid pågår.
– Daniel kommer så klart att finnas vid min sida, även om han nu släpper fram mig som kökschef. Vi känner varandra väl, och vi har målet för oss alla som team. Och jag ser stort fram emot att fortsätta här på kro- gen i min nya roll.
Praktikantrollen, som det hela började med, var en rekommendation från en lärare som såg den unga eleven Alexanders talang vid spisen.
– Du ska bli kock!
Sa han till grabben som tänkt sig ett liv på isen som hockeyproffs. Eller snickare. Bara inte ett skrivbordsjobb med tålamod som insats. Och kock fick det bli, och redan vid sitt första jobb på en restaurang hemma i Landskrona upptäckte han att läraren hade rätt. Han hade talangen.
– Tydligen höll krögare med, för plötsligt var jag ensam i köket. Och jag fixade det!
En miljö och meny långt ifrån Daniel Berlin krog. Men där han i sin roll som kökschef bär med sig den grundvärdering han och Daniel har gemensam: respekt för råvaror, val av lokalt odlat och närprodu- cerat så långt det går samt att ta vara på det naturen har att erbjuda. Så mycket som möjligt ska användas av det som betat, bö- kat, simmat och flugit innan det hamnade i köket. Och så det där att alltid bli lite bättre i allt.
Ett steg i taget från praktikant till kock och nu kökschef. Och ett helt nytt kök dessutom.
COUNTRYSMART • DANIEL BERLIN KROG
   Lokalt så nära det går att komma i krogens egna köksträdgård.
 www.danielberlin.se
 COUNTRY
SMART
47
  

   1   2   3   4   5