Page 6 - Countrysmart-Utdrag-Hylkegarden-Nr1-2019
P. 6

COUNTRYSMART • HYLKEGÅRDEN
       ende på vad man vill förmedla med sitt hem. Allt skapas genom detaljer av färg, form och belysning, säger Lena.
De som har ett ärende eller invitation till en ambassad eller ett residens kan på köpet få ta del av ett av hennes uppdrag.
Men det behöver inte handla om en hel våning eller ett stort hus för att ta hjälp av Lena. Ta bara en sån sak som kunskap om lampor och belysning. Gör rätt, och lyft hela hemmet till en ny nivå.
– Lampfötterna låter jag tillverka i Por- tugal och enligt RAL-systemet, ett euro- peiskt system för att matcha kulörer för färg, bestrykning och plast. Skärmarna av siden kommer från England och allt med ensamrätt i de nordiska länderna.
Det franska företag som väver go- belängerna har haft rätten att tillverka sedan mer än 100 år. När Wiroth In- terior fick rätten att sälja i Sverige med ensamrätt vävdes gobelängerna för hand
och idag ser de precis lika bra ut och det gick inte att se skillnad vid övergången. Inspirationen lever kvar från 1700-talet och förlagorna finns från Versailles Pa- lace, Elysée Palace, Orsay museum, Mo- bile National och Louvren i Paris, Cluny Museum, Cloister i New York och Angers Caste. För att nämna några.
Alla gobelänger vävs upp på beställ- ning och i varierande storlekar beroende på motivet. På baksidan av varje gobe-
 70
COUNTRY SMART
  
   4   5   6   7   8