Page 3 - Countrysmart-Utdrag-Leif Mannerstrom-Nr1-2019
P. 3

M
COUNTRYSMART • KOCKLIV
KÖKSVÄGEN GENOM LIVET
 TEXT KRISTINA FRÖLING • FOTO CHARLOTTE GAWELL
Själv hade han helt andra planer för framti- den. Fältflygare, och ingenting annat om han själv fick bestämma. Och det gick vägen fram till sista gallringen. Utslagen!
Därmed var saken klar, och det var bara att bita i det sura äpplet. Förkläde på, och in i köket på pappa Göstas restaurang.
Där han snabbt fanns sig tillrätta och upp- täckte att det var nog inte så dumt ändå. Trots den missade planen om ett liv i uppe i det blå. I köket fick han i stället snart luft under vingarna, och det visade sig snabbt att han hade talang. Och han backade heller inte för att jobba hårt, och sin första tid som utflugen från hemmet höll han tillgodo med en sovplats i badrummet på ett enkelt hotell i Stockholm. Med det blev det många tidiga promenader runtom i stan efter- som hotellgästerna behövde använda badrum- met så snart de vaknat.
Så började den rikskända Leif Mannerströms
Somliga föds med silversked i munnen, medan andra åker räk- macka från första början. Andra lär sig tidigt att röra om i grytorna på egen hand, och om det och mycket mer berättar Leif Man- nerström om för Jesper Aspegren i
 bKock skulle han bli, så var det bestämt. Vad kunde det an- nars bli av lille Leif med både en farmor och en pappa som kock, samt en mamma i res- taurangbranschen? Och ef- tersom alla måste äta ansågs det vara ett gott val för sonsonen och sonen. Förutsatt att han kunde lära sig laga god mat, och sådant som folk tycker om.
oken om sitt liv som kock.
  COUNTRY SMART
37
  LEIF MANNERSTRÖM / KOCKLIV

   1   2   3   4   5