Page 13 - סמינריוןcadcam
P. 13

טכנולוגיית CAD/CAM קיימת יותר משלושים שנים ביותר מחמישים מדינות בעולם, תוכל לתאר את הטכנולוגיה שקיימת במרפאתך וכמה זמן אתה כבר משתמש בה?
דוקטור אגרנט :מזה כשנתיים אני משתמש במרפאתי במערכת סריקה וחריטה שפועלת בטכנולוגית - CAD/CAM - computer aided design/computer aided manufacturing.
הנך רופא שיניים ותיק ובשל כך נחשפת לאורך תקופה זו לכל ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחום רפואת השיניים, בנוסף לכך יש לך ניסיון תעסוקתי וניהולי בסקטור הציבורי וכן בסקטור הפרטי. בהסתמך על ניסיונך בתחום האם תוכל לערוך השוואה בין השיטות הקודמות לטכנולוגיית CAD/CAM תוך התייחסות ליתרונותיה וחסרונותיה?
דוקטור אגרנט:
שיטת עבודה קונבנציונלית
1. מכניסים לפיו של המטופל כפות עם חומרים שונים אשר יכולים לגרום לרפלקס הקאה אצל המטופל. בשלב זה, יכולים להיות עיוותים בשל שינויי טמפרטורה, אופי ערבוב החומר וטעויות אנוש.
2. בשלב יציקת הגבס לתוך הכפות, גם כאן עלולים להיווצר עיוותים בשל טמפרטורה, אופי ערבוב החומר וגורמים נוספים.
ראיון עם המומחה
בפועל, אנו משתמשים בסורק תלת ממד על מנת לסרוק את האובייקט הנדרש. לאחר הסריקה,
אנו מקבלים במחשב תמונה תלת ממדית של האובייקט, או לחלופין ניתן לקבל קובץ שנסרק על ידי סורק אינטראאוראלי במרפאה. לאחר קבלת התמונה, אנו מתכננים ומעצבים את השחזור
הרצוי .טכנולוגיה זו מאפשרת לנו להגיע לרמות דיוק מקסימלית ותכנון עבודה בצורה המושלמת ביותר.
מר צ'אקיר :הטכנולוגיה קיימת בארץ כבר שלושים שנים ,אך בשל עלויות גבוהות וחוסר עניין בקרב רופאי השיניים הטכנולוגיה לא תפסה תאוצה כבשאר מדינות העולם ושימשה רק כמחצית ממעבדות השיניים .בארבע השנים האחרונות זיהיתי את הפוטנציאל הטמון בטכנולוגיה ובעזרת שיווק אינטנסיבי ומערכי הסברה לציבור רופאי השיניים הצלחתי להטמיע את הטכנולוגיה במרפאות הפרטיות בארץ .
12


































































































   11   12   13   14   15