Page 2 - Het Kinderhersenlab
P. 2

   Samenwerking tussen onderzoek en zorg
De hersenen zijn het meest complexe orgaan van het lichaam. En tegelijkertijd zijn ze het meest essentiële orgaan voor een goede ontwikkeling van een kind.
In het Kinderhersencentrum van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis werken verschillende specialisten én onderzoekers samen om de beste zorg te bieden aan kinderen met aandoeningen van hoofd, hersenen, zintuigen en het bewegingsstelsel.
Door de wetenschap directer te betrekken bij de zorg, zetten we een belangrijke stap in het realiseren van gezondheidswinst voor kinderen met een aandoening aan
de hersenen. In het Kinderhersenlab, een onderdeel van het Kinderhersencentrum, komt deze directe samenwerking tot uiting.
Het Kinderhersenlab
Het kinderhersenlab brengt de ontwikkeling van kinderen met een hersenaandoening beter in kaart. In drie verschillende
ruimtes doorlopen kinderen IQ-, spraak-
en beweegtesten in een parcours met opdrachten en spelletjes. Hoewel de kinderen uiteenlopende aandoeningen hebben, kampen ze vaak met dezelfde soort problemen bij de spraak, in het gedrag of tijdens het bewegen. Met het Kinderhersenlab willen we leren hoe deze problemen ontstaan en hoe we ze het beste kunnen behandelen. De metingen voeren we steeds opnieuw en op dezelfde manier uit om verbanden te kunnen leggen tussen verschillende aandoeningen.
Kinderen bezoeken het Kinderhersenlab meerdere keren totdat ze volwassenen zijn. Hierdoor krijgen onze onderzoekers een beter beeld van het ziekteverloop en leren ze de hersenen steeds beter begrijpen, met als doel om ieder kind de beste behandeling te geven en een optimale kwaliteit van leven te bieden. We verzamelen alle resultaten en gebruiken die voor het verbeteren van de zorg en voor wetenschappelijk onderzoek.
Het Kinderhersencentrum
 























































































   1   2   3   4   5