Page 60 - Hand in hand editie 9
P. 60

ZERA
VROUWENVOETBAL
 HULSWIT IS THUIS!
Tekst Tim Duijverman Beeld Yannick Verhoeven en Danny de Groot
Geboren en getogen
in West-Brabant.
Voetbal met de paplepel ingegoten door familie
en vrienden. Geen NAC, Willem II of PSV, maar een seizoenkaart van Feyenoord! Zera Hulswit is van huis uit besmet geraakt met het rood- witte virus van onze club. Om dan uiteindelijk voor je favoriete club te mogen spelen, moet een droom die uitkwam zijn geweest! In gesprek op Varkenoord laat ze merken dat er maar één echte club is.
Friet en een broodje bal...
Als randstedeling hoor je toch liever het woord patat dan friet. Aan de hand van twee stellingen voelde ik de 22-jarige rechtsbuiten aan de tand
of de inburgering echt voltooid is nu zij eindelijk bij haar favoriete club in Rotterdam speelt. “Patat of friet, broodje bal of worstenbroodje?”
Ze koos voor friet en een broodje bal. “Ik vind patat gewoon dom klinken, gewoon lomp”, lacht de sowieso goedlachse Zera. “Wel kies ik een broodje bal boven een Brabants worstenbroodje!” Een score van 50%, wat mij betreft. Maar goed, we doen het er maar mee! Wellicht verandert ze van gedachten naarmate de tijd vordert in het Rotterdamse!
Van Stampersgat, naar Roosendaal en via Eindhoven in Rotterdam
Zera werd geboren in Stampersgat, groeide er op en is er nog steeds woonachtig. Toch is Rotterdam bekend gebied voor de familie Hulswit.
Haar ouders werken immers in de Rotterdamse haven en zijn supporter van Feyenoord. Op jonge leeftijd kreeg Zera de liefde voor voetbal mee. “Ik ben op vierjarige leeftijd begonnen met voetballen in ons
dorp bij V.V. De Schutters. Ze hadden daar geen meisjesteams dus heb ik vrij lang in jongensteams gespeeld. Tussendoor werd ik opgemerkt door de KNVB en mocht ik daar meedoen aan talentendagen. Bij mijn club De Schutters werd het op een gegeven moment fysiek te zwaar tussen
de jongens, mede doordat de rest
van het team twee jaar ouder was, waaronder mijn broer en ben ik voor RKVV Roosendaal gaan spelen met leeftijdgenoten. Voetballend kon ik goed mee en ik speelde een divisie hoger.”
Zera wilde zo lang mogelijk uitstellen in vrouwenelftallen te voetballen, omdat ze fysiek en technisch zo sterk mogelijk wilde zijn. Nadat ze haar studie aan het Johan Cruyff College in Roosendaal had afgerond, vertrok ze naar Eindhoven voor haar vervolgstap in het voetbal. “Eigenlijk ben ik pas
op het CTO in Eindhoven met vrouwen gaan voetballen. Op mijn vijftiende ben ik voor het eerst op mezelf gaan wonen. Ze hadden daar flexkamers en zo hoefde ik niet meer wekelijks van West- naar Oost-Brabant te reizen. Ik werd uitgekozen om voor Jong PSV te komen spelen en heb daar uiteindelijk het eerste gehaald.”
 60
HAND IN HAND













































































   58   59   60   61   62