Page 50 - OH15
P. 50

 Charlotte komt uit een bouwtechnisch nest. Haar vader was betonconstructeur en bouwde eigenhandig mee aan het huis waarin ze opgroeide. “Als driejarige tekende ik al mee aan het ontwerp”, lacht Charlotte. “Ik heb één zus. Natuurlijk speelden we met barbies en poppen, maar de blokken en lego, dat vonden we allebei pas echt leuk.” Haar zus ging technische bedrijfskunde studeren, en aanvankelijk wilde Charlotte met medicijnen een heel andere kant op. “Maar toen puntje bij paaltje kwam,
werd het toch bouwkunde. Mijn oorspronkelijke idee was architect worden. Tijdens een stage kwam ik erachter dat ik daar niet gelukkig van zou worden. Geef mij maar de pure constructieleer en bouwtechniek.” Na haar studie bepaalde vooral het toeval hoe haar werkende leven verder vorm kreeg. “Na het krijgen van drie dochters, heb ik bewust een aantal jaar weinig uren buitenshuis gewerkt. Later werden dat er steeds meer. Mijn eerste baan
was bij een aannemer op de calculatieafdeling, daarna belandde ik bij de afdeling kopersbegeleiding. Ik werkte in betonwapening en bij een bedrijf in natuursteen.”
Goede klik
Tweeënhalf jaar geleden wilde ze iets anders, en zo
kwam Charlotte via een detacheringsbureau in contact met Schokindustrie. “Er was meteen een goede klik.
Als technisch commercieel adviseur werk ik nu voor Schokindustrie in Zwijndrecht en Appel Beton in Opmeer, beide zijn dochterondernemingen van de Hoop Groep uit Terneuzen. We leveren onder andere prefab betonnen funderingsbalken, bergingsvloeren, wanden en heipalen. Alles op maat. Mijn collega stelt de offerte op, hierna ga ik ermee aan de slag. Ik houd contact met de aannemer en hoop natuurlijk dat we tot verkoop over kunnen gaan. Ik vind het contact met collega’s, klanten en het commerciële spel erg leuk. Klanten zijn vooral bouwbedrijven, aannemers die actief zijn op de woningbouwmarkt.” Charlotte volgt de marktontwikkelingen in de bouwsector op de voet. Welke nieuwbouwprojecten komen eraan? Welke effecten heeft de stagnerende woningmarkt en traag verlopende vergunningstrajecten? “Op het moment is de markt best lastig. Ik verwacht wel dat dit tijdelijk
is. Iedereen weet dat er nog heel veel nieuwe woningen nodig zijn, en deze zullen vroeg of laat gebouwd gaan worden.”
Prefab bouwen de trend
Prefab betonnen funderingen zoals Schokindustrie die levert, zijn een goed alternatief voor het traditionele in het werk storten van beton. “Dat kost namelijk meer tijd, zorgt voor meer afval op de bouwplaats en heeft meer CO2-uitstoot. Prefab beton is dus duurzamer en levert vooral tijdwinst op. Dat is een groot voordeel nu de woningnood groot is, en we vooral snel moeten bouwen.
Seriematige woningbouw met prefab onderdelen is de trend, waar wij goed op inspelen.”
Beton heeft zich al eeuwen bewezen als een heel goed constructiemateriaal en zal vooral nodig blijven in
de bouw, zeker als fundering voor woningen. “Onze betontechnologen doen voortdurend onderzoek naar meer duurzame en circulaire betonsamenstellingen.”
Geen eendagsvlieg
Charlotte is trots op haar werk bij Schokindustrie. “Het is een bijzonder mooi bedrijf met een lange geschiedenis en een goede reputatie in de markt. We werken met een klein team op kantoor. Leuke collega’s die net zo gedreven zijn als ik. We dragen met onze producten graag bij aan de maatschappelijke opgave om nieuwe woningen te bouwen waarin mensen met plezier kunnen wonen.” Schokindustrie is ook een stabiel bedrijf dat zich richt op de lange termijn, met weloverwogen investeringen. “Als oud-familiebedrijf houdt het bedrijf vast aan traditionele waarden en dat merk ik dagelijks. Schokindustrie is geen eendagsvlieg en heeft oog voor de toekomst.”
‘In Nederland baren de criminaliteit en de toenemende verschillen tussen mensen me zorgen. Veel mensen hebben een kort lontje.’
Buitenmens
Naast haar werk is Charlotte graag buiten. Wielrennen, wandelen, golfen. “We hebben een wielrenclubje met
een aantal stellen. Op zondagochtend maken we vaak
een tocht, meestal zo'n 60 kilometer, met een pauze met koffie en appeltaart. Met een vriendin ben ik nu aan het trainen voor de vierdaagse van Nijmegen. Daarnaast ga ik graag borrelen en eten met vrienden en familie. Brabantse gezelligheid", lacht Charlotte.
“Ik ben een blij mens, en vooral trots op mijn dochters, hoe zij hun weg hebben gevonden. Ze zijn zelfstandig en gelukkig. Tegelijkertijd maak ik me wel zorgen over de wereld waarin we leven. Met name over oorlogen, hongersnood en overbevolking. De toenemende criminaliteit in Nederland en de toenemende verschillen tussen mensen. Veel mensen hebben een kort lontje.”
50 • ONZE HAVEN













































































   48   49   50   51   52