Page 37 - Hand in Hand editie 2
P. 37

  12E MAN
De 12e man is een fotoserie waarin we supporters
op de voorgrond zetten. Elke Feyenoorder heeft een eigen verhaal. We portretteren hen soms in en rond De Kuip tijdens wedstrijddagen maar vooral ook in hun eigen omgeving. Deze keer is dat Mitchell Vissers, bestuurslid van de Feyenoord Supportersraad (FSR).
‘SAMEN MET FEYENOORD DRAGEN WE BIJ AAN EEN BETERE EN VEILIGERE WEDSTRIJDBELEVING
Een ander voorbeeld is de veiligheid
in het stadion. De FSR zet zich ervoor in, dat supporters niet zomaar op vakken terechtkomen waar ze niet horen. “Dat voorkomt overvolle vakken en onveilige situaties. Het is in het verleden vaak genoeg gebeurd dat mensen voor de groene zijde een kaart kochten en zo naar de gele
zijde liepen. Daarom hebben we in overleg met Feyenoord besloten om de hekken tussen de zijdes echt dicht te laten.”
Ook in het stadion zijn de bestuursleden een extra helpende hand. “Als we calamiteiten zien, dan stroomt onze app-groep over. Maar als de kroketten weer koud zijn ook hoor, haha. Vorig jaar werd er een supporter onwel. Een van ons pikte dat op. We zitten verspreid door het stadion dus krijgen van alles mee.
In de app vroegen we direct of dit al opgepakt was door de stewards en we hebben ook contact met Feyenoord. Dat gaat dan via Wilson. We hebben in dit voorbeeld voorgesteld dat de club ook even zou omroepen hoe het met de supporter ging om de rest van het stadion ook gerust te stellen.”
Wat Mitchell zelf nog graag wil zien
bij Feyenoord? “Twee dingen eigenlijk. Een is een all-in seizoenkaart, waar niet alleen de competitie, maar ook
de beker en Europese wedstrijden in zitten. Dat hebben ze bij PSV. Helaas is dit er nog niet doorheengekomen bij Feyenoord. Het andere is dat we erop moeten letten dat wedstrijdkaarten betaalbaar blijven, want de prijzen rijzen soms echt de pan uit.”
Heb je een vraag of opmerking voor de Feyenoord Supportersraad? Mail dan naar ronald@defeijenoorder.nl.
“De Supportersraad is tot nu toe minder bekend bij mensen, maar toch merken veel supporters direct of indirect wat van ons werk”, begint Mitchell. “Samen met Feyenoord dragen we bij aan een betere en veiligere wedstrijdbeleving.”
In het dagelijks leven is Mitchell mentor van de tweedeklas havo op
het Thorbecke College. Hij geeft
les aan onder anderen Feyenoord- jeugdspelers. Mitchell zegt dat hij sommige spelers met beide benen
op de grond moet houden. “Ze vinden zichzelf het mannetje van de klas omdat ze bij Feyenoord voetballen.
Ze doen dan stoer bij de meiden en zijn daardoor drukker in de klas dan andere leerlingen. Daarom moet ik die jongens net wat vaker waarschuwen.”
Mitchell heeft veel plezier in lesgeven. Dat hij een bijdrage levert aan de ontwikkeling van onder andere spelers van Varkenoord is natuurlijk mooi. Maar zelf wilde hij ook graag nog een bijdrage leveren aan de club. Dat doet hij nu als bestuurslid van de Supportersraad,
die bestaat uit vijftien mensen. “Een paar keer per jaar zitten we samen met bestuurslid Wilson van de Supportersvereniging De Feijenoorder en met de directie van het stadion en de club aan tafel. We hebben het dan over allerlei thema’s die belangrijk zijn voor de wedstrijdbeleving van jou en mij. Bijvoorbeeld veiligheid, horeca en ticketing. We wisselen ideeën uit. En kijken wat er beter kan.”
“Zo hebben we inspraak gehad in
de herbruikbare drinkbekers die dit seizoen worden verkocht. Feyenoord vroeg ons of er één ontwerp moest komen of elke wedstrijd een andere. Daarvoor hebben we ook andere supporters gevraagd. De meningen hebben we meegenomen in de gesprekken met Feyenoord. Die maken uiteindelijk een keuze. Het is dus niet zo dat alles wat we zeggen ook wordt uitgevoerd, maar inspraak hebben is wel fijn.”
Mitchell houdt zich met een paar bestuursleden vooral bezig met alle zaken rondom ticketing. Afgelopen jaar zaten daar echt wel wat verbeterpunten in. Bijvoorbeeld bij de toekenning van het type uitkaarten. “Voor Excelsior-uit kunnen precies alle diamondcardhouders een kaart kopen. Dat zijn er 400. Het bleek dat het uitvak al uitverkocht was terwijl nog niet alle diamondcardhouders een kaart hadden. Wat was nou
het probleem? Aan het begin van
het seizoen ging de puntentelling verkeerd. Uit de puntentelling van het toewijzen van de uitkaart kwamen er ruim twaalf diamondkaarthouders bij. Daarom adviseerden we Feyenoord om aan het einde van het seizoen eerst een e-mail te sturen naar supporters. Daarin werd gevraagd om de punten te controleren. Pas daarna werd het type uitkaarten opnieuw toegewezen. Dit is zo’n voorbeeld dat dus uit de koker van de FSR kwam en is overgenomen door de club.”
SEPTEMBER 2024
37







































































   35   36   37   38   39