Page 5 - pedraiferro 02 2019
P. 5

La seua nova posada en escena forma part d’un projecte europeu. Per què Manes? Per on ha passat abans d’arribar a Sagunt?
Manes va ser l’últim dels espectacles de La Fura que es va concebre íntegrament sense referents externs al grup. I pensem que era un bon moment per a recrear- lo. L’espectacle furer es continua reinventant i ja s’ha interpretat internacionalment, en distintes localitats europees i nacionals: i les que queden per vindre!
Quina ha sigut la reacció del públic a aquesta revisió de Manes?
Ha tingut sempre bona resposta. Teníem la sorpresa de ser un espectacle sense tecnologia, però hem descobert que encara hui la gent necessita visceralitat. Manes és una experiència total.
És un retorn al llenguatge furer. S’havia perdut en els últims espectacles?
Després de 40 anys de trajectòria podem constar que el llenguatge furer no es perd, es reinventa
i evoluciona constantment. Manes és una tornada
a l’instint, a l’ésser humà, a l’animal, a la persona. L’essència més fonamental de l’home, connectant així l’espectador amb la seua naturalesa més bàsica, amb allò que el sosté.
Està d’acord amb aquesta frase: un espectacle únic on es mesclen les emocions, els sentiments, la mort, el sexe, el menjar?
Sí. Busquem aqueixa mateixa visceralitat: un zàping d’emocions. Centrifugar cervells i remoure budells.
Per què aquesta escenogra a?
L’important és l’actor i les seues emocions amb el públic. Per això l’escenogra a és simple. El mateix públic, compartint espai amb actors i escenogra a (tot
    magazin P. 4 / 5






















































































   3   4   5   6   7