Page 210 - Fredsveje Praktikerens håndbog 22092021
P. 210

 202 | FREDSVEJE PRAKTIKERENS HÅNDBOG
I marts 2006 etablerede jeg med 3 kollegaer Institut
for Diapraxis.
Imin praksis har jeg orienteret mig væk fra juraen og ind i filosofien, psykologien og de gamle skrifter i kristendom, buddhisme, islam og hindu- isme. Det har givet mig forståelse for hvad der ud- folder sig mellem mennesker, som ønsker forandring, udvikling eller er plaget af kriser og konflikter. Og for- ståelse for at det enkelte menneskes liv og livsudfol- delse er indlejret i de talrige fællesskaber, som mennesker bevidst og ubevidst lever i og med. Dermed får begrebet »social anerkendelse« en indre dimension og bliver en udfordring og et ansvar for alle mennesker.
Denne orientering har ført til en forståelse af sam- menhænge, som de nedenfor anførte modeller giver udtryk for. De bruges i undervisning og som særlige input i dialoger og mæglinger for at skabe forståelse for mønstre og sammenhænge.
Jeg vil starte med at præsentere nogle få af de forskere og filosoffer, som på det seneste har inspireret mig i arbejdet med mennesker.
Jeg vil starte med Kirsten Hastrup, der i bogen Det Fleksible Fællesskab4rammer ind i den samme opfat- telse, når hun arbejder med kulturbegrebet.
Mennesker er aldrig alene; de er sociale i meget grundlæggende forstand. De kan være ensomme og bo for sig selv naturligvis, men ethvert barn fødes ind i en verden, som allerede er befol-



























































































   208   209   210   211   212