Page 11 - historien uddelt nytår 2019 Thorsvang og Tirsdagsskoven fra 1877
P. 11

 Tirsdagsvænget 24 - 1898
Tirsdagsvænget 24 - 1898 - Georg Peder Nielsen og Gitte Pia Bruhn siden 2000
Det starter med at kongen i 1899 sælger en grund fra Trollesminde jorder til læderhandler Rasmus Peter Petersen. I 1934 køber Chresten og Karen Nielsen ejendommen. Her er en levende beskrivelse fra barnebarnet Kristian Krarup som i 2014 besøgte Gitte og Georg:
“Min morfar og mormor Chresten Nielsen og Karen Nielsen køber stedet i 1934. Det kan jeg se af nekrologen i Frederiksborg Amtavis fra 1951. Den fortæller også lidt om min morfars tid før Hillerod. l de første år i Tirsdagsvænget dyrker min morfar jorden og bruger staldene. Det gør han i hvert fald frem til 1940 jf. en omtale i avisen, da han fylder 70 år.
Senere lejer min morfar jorden ud til kolonihaver. Selv havde jeg et lille afsnit af hjørnet ved litra 23. Og sådan forblev det, til stedet overtages af Poul Hansen i 1951/52. 1. salen var dengang lejet ud til et ægtepar med to drenge. Han var gartner og tog sig af de praktiske ting og hans kone vaskede tøj, kan jeg huske. Drengene kan i dag være omkring 70 år. Den ene blev orgelbygger.
Husets blev i 1935 kaldt Skovhuset ved Thorsvang. Det fremgår af et telegram til mine forældre, da de bliver gift i det år, og hvor brylluppet blev holdt der. Senere får vejen navnet Tirsdagsvænget, efter skoven. Det får min morfar gjort. Det er blevet fortalt
mig af min mor. Hvornår er uvist, men det er omkring 1940/45. Det er muligt, det sker, da marken lejes ud til kolonihaver.
Fotoet er fra november 1950, da min morfar fylder 80 år (se næste side). Det er i hjørnet i deres spiseafsnit mod den anden stue og ud mod haven. Alle var festklædte og som jeg nævnte, så var der kun dasset bag stalden. Det har jeg senere tænkt meget på, men sådan var det. Vand blev på gammeldags maner pumpet op med håndpumpe i den brolagte gård.
Togbanen blev nedlagt i den sidste del af 40'erne. Gangstien blev efterfølgende anlagt, men uden den skrå forbindelse ned mod Tirsdagsvænget. Bagerst i den brolagte gårdsplads, var der en åbning i hegnet til stien i Tirsdagsskoven, som vi benyttede, når vi skulle til købmanden / de to købmandsfruer, som de blev kaldt.”
Poul Hansen blev kaldt Hundepoul. I 1976 får han officiel tilladelse til at drive handel med hunde.
Haveforeningen er generet af lugt og andre gener fra en mødding hos Poul Hansen, der driver handel med hunde og holder grise. De klager i 1970 til Sundhedskommissionen, der besigtiger ejendommen flere gange. På et tidspunkt besigtiger en politimand ejendommen, taler med Poul Hansen og foretager en grundig og nøjagtig beskrivelse og opmåling af møddingen. Han kommer også med den interessante oplysning, at der ikke er lugtgener fra mødding eller ejendom. En behjertet betjent for Poul.
 Livet i og omkring Tirsdagsskoven og Thorsvang siden 1877 - Send rettelser, korrektioner og nye billeder og tekst til steen@diapraxis.dk senest 1.marts 2020
 10






















































































   9   10   11   12   13