Page 34 - MAKSİMUM BİZ | MAYIS 2013
P. 34

                           TANIYALIM
  Teftiş Kurulu Başkanlığımız
Şirketimiz Teftiş Kurulu Başkanlığı 16.11.1981 tarihinde kurulmuştur. Şirketimizde iç denetim faaliyeti, “Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinin İç Sistemlerine İlişkin Yönetmelik” hükümleri uyarınca, Şirketimiz Yönetim Kurulu’na bağlı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.
Teftiş Kurulu Üyeleri, Şirketimiz İnsan Kaynakları Yönetmeliği Seçme Yerleştirme Süreçleri ve Teftiş Kurulu Yönetmeliği’nde belirtilen esaslar dahilinde yabancı dil sertifikalarına sahip adaylardan, sayısal, sözel yetenek ölçme ve mesleki bilgi sınavlarında başarılı olanlar arasından, Mülakat Komisyonu tarafından gerçekleştirilen mülakat sonrasında seçilirler.
Halihazırda Şirketimiz Teftiş Kurulu’nda, 21 kişi görev yapmaktadır. Söz konusu kadronun 12’si Müfettiş, 5’i Kıdemli Müfettiş Yardımcısı ve 4’ü ise Müfettiş Yardımcısı unvanlarını taşımaktadır. Teftiş Kurulu’nun mevcut kadrosunda yer alan müfettiş unvanlı 4 çalışanımız Şirketimizin çeşitli müdürlüklerinde üstlendikleri idari görevlerini halen sürdürmektedir.
Kurulduğundan bu yana Teftiş Kurulu’nda görev yapmış kişi sayısı, göreve başlayan her bir müfettiş yardımcısına verilen mühürlere ait numaralardan takip edilebilmektedir. Bu adet bugün itibarıyla 63’e yükselmiştir. Şirketimiz Teftiş Kurulu’nda 1 mühür numarasına sahip kişi Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Orhan Bozkurt olurken, Teftiş Kurulumuza 2012 Ocak ayı itibarıyla dahil olan Kurul Üyemiz Caner Tonbil 63 numaralı son mühür numarasına sahiptir.
Teftiş Kurulu’nda müfettiş yardımcıları, Teftiş Kurulu Yönetmeliği’nde belirtilen esaslar dahilinde görev yapar ve yine burada belirtilen esaslar dahilinde sırasıyla müfettiş yardımcılığı,
kıdemli müfettiş yardımcılığı ve müfettiş unvanlarına yükselirler. Kıdemli müfettiş yardımcılığı unvanından müfettiş unvanına yükselebilmek için yöneticilik yetkinlik değerlendirmesinde ve sonrasında yapılacak müfettiş yeterlik sınavında başarılı olma şartları aranır.
Şirketimiz Teftiş Kurulu’nda, diğer tüm Teftiş Kurulları’nda olduğu gibi kıdem esasına dayalı hiyerarşik bir yapı içerisinde aslında tarihimizin geçmiş dönemlerinden gelen usta çırak ilişkisinin modern ve güzel örneklerinden birisi olan “üstat– muavin” ilişkisi geçerlidir. Bu ilişki esasen üstadın (daha kıdemli Kurul Üyesi), işe girilen ilk andan itibaren kurul bünyesinde edinmiş olduğu bilgi, beceri ve tecrübelerini muavine (daha az kıdemli Kurul Üyesi) sürekli aktarmasına dayalı bir öğrenme sistemidir. Bu sistem ayrıca Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Şirketimiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından sağlanan modern eğitim ve mesleki gelişim programları ile sürekli desteklenir. Bu sayede Kurul Üyeleri, günümüz standartlarına uygun yetkinlik ve yönetsel hazırlıklarla donatılmış müfettişler olurken, ileride üstlenecekleri yönetsel görevlere layıkıyla hazırlanma imkanı bulurlar.
Teftiş Kurulu’nda yer alan hiyerarşik yapılanmanın yanında diğer temel bir unsur “takım çalışması”dır. Teftişler çoğunlukla “ekip” adı verilen teftiş takımları, grupları tarafından yapılır. Bu nedenle Teftiş Kurulu’nda yer alan Üyeler, ekip çalışmasına yatkın olma özelliği taşırlar.
Şirketimiz Teftiş Kurulu’nda görev yapan müfettiş ve müfettiş yardımcılarının Şirkete olan katma değerlerinin artırılması gayesine dayanan kişisel gelişim faaliyetlerine de ayrıca önem verilmektedir. Bu kapsamda her biri ilgili oldukları uzmanlık konularında standart haline gelmiş
   























































































   32   33   34   35   36