Page 44 - 1973 משא קטלוג
P. 44

היימן גרשון
במלחמת יום הכיפורים שירת כלוחם, גדוד 66, חטיבת הצנחנים 55. חצה את תעלת סואץ על-גבי גשר הדוברות במסגרת החטיבה הראשונה שצלחה, ולחם לכיוון ״סרפאום״ ואיסמעיליה.
היימן נולד ב-1949 ברמת גן. החל לצייר ולגלף בעץ עוד בהיותו בבית-הספר העממי. בתיכון למד שירטוט בנין, אדריכלות פנים וגרפיקה. כאמן אוטודידקט, התמחה היימן אצל הפסל יצחק שמואלי, וב-1970 פתח סטודיו עצמאי לציור ולפיסול. עיקר עבודתו באבן. בשנת 1971 הציג את תערוכת היחיד הראשונה ברמת-גן. היימן הציג 10 תערוכות יחיד והשתתף ב-40 תערוכות קבוצתיות, ביניהן 5 בחו"ל. ברחבי הארץ מוצבות עבודות רבות של היימן: 23 פסלים אורבניים, 18 פסלים סביבתיים, 9 פסלים בכיכרות, 2 פסלי אבן ברומניה ופסל אבן בסימפוזיון פיסול בינלאומי בצרפת, בו זכה בפרס במקום
השני, 32 אנדרטאות, 5 עבודות קיר גדולות בחומרים שונים, יציקות קרמיקה, אבן וטיח צבעוני.
השלווה שלאחר המלחמה, הדפסה דיגיטלית מעובדת, 2022
פעילותו האמנותית של היימן בתכנון, עיצוב ופיסול אנדרטאות ואתרי זיכרון, מצריכה שיתופי פעולה עם קהלי יעד מגוונים, רובם ככולם מבקשים את הנצחת יקיריהם – החל בהנצחה עירונית, קהילתית, חטיבתית, ועד פסלי זיכרון לחללים יחידים. כל אחד וסיפור השכול שלו. בתערוכה "1973 – יומן משא" מציג היימן ציורים מופשטים בצבעי יסוד – אדום, צהוב וכחול, שלדבריו, מציגים את אווירת הלחימה. "בזמן המלחמה רשמתי מדי פעם על חומרים שונים שנמצאו בשטח, בעיקר את נוף הסביבה. כל הרישומים האלו חולקו בין חברי הפלוגה והגדוד למזכרת. לא ציירתי את מראות המלחמה ורק לאחר הרבה שנים ציירתי את עצמי על-פי צילום שצולמתי בזמן הפסקת האש, בעמדה מעל תעלת המים המתוקים על יד איסמעיליה." בניגוד לפסליו הסביבתיים מאבן נוקשה, ציורים אלה מתארים סוג של פסטורליות אישית, רגעי רוגע והפנמת המצב, אליהם נכסף הלוחם.
42
גרשון היימן



























































































   42   43   44   45   46