pagina 7
  Lyra JO8-4 viert de overwinning met ‘hoopie’
De koude maar droge ochtend van zaterdag 24-11-2018 begon met ver- zamelen, om vervolgens te vertrekken naar Voorburg. Een vroeg moment in de ochtend maar zeker de moeite waard, omdat alle vrolijke spelers elkaar na een week dan weer zien. Uitgelaten even de auto’s uit om vervolgens weer terug de auto’s in te gaan. “Richting Voorburg jongens!” (we hebben namelijk geen meiden in ons team).
Aan enthousiaste en betrokken ouders geen gebrek en we rijden zo veel moge- lijk met elkaar mee.
Bij aankomst werd kleedkamer 15 aan ons toegewezen en de wedstrijd moest op veld 2A2 worden gespeeld.
En dan komen we aan op het betreffen- de veld en constateer ik, dat de thuis- club een verkeerd veld gereed heeft gemaakt. Met onze hulp werden de goals versjouwd, want zonder goals geen wedstrijd. En een wedstrijd heb je nodig om te kunnen winnen.
Ondertussen liepen de Lyra-spelers zich al warm, te weten: Raff Bergwerff, Rick van Rijn, Leroy Kort, Jim Versteeg, Yves Hoogerbrugge, Joris Lutterman, Sven Boers, Dex van der Meer en Bastiaan Zoeterwij (Joep Reissenweber was deze wedstrijd verhinderd). Negen spelers die allemaal gedurende de wedstrijd aan bod zouden komen, om de fel begeerde overwinning binnen te halen. Een over- winning die er zat aan te komen, maar het moest nog wel even door de jon- gens worden geregeld.
Lyra JO8-4 had al wel eerder een keer gewonnen, maar dat was al héél lang geleden (bij de 1e eerste wedstrijd van dit seizoen). Maar daarna werd een overwinning week na week uitgesteld. Tot vandaag!
De wedstrijd startte zonder fluitsignaal. Leroy wilde beginnen met keepen. Lyra nam de aftrap en er werd direct aange- vallen. Vervolgens verdedigd, gescho- ten, gerend en vanaf de zijlijnen door de ouders aangemoedigd. Maar toen kwam het 1e tegendoelpunt en viel het bij Lyra even stil... “Geeft niks jongens. We leg-
gen de bal in het midden, nemen de aftrap en nu gaan wij scoren!”. Na mijn bemoedigende woorden werd samen door Jim en Raff de aftrap genomen en werd er al snel gescoord door Lyra. Helemaal goud hoe die gasten dit met elkaar, rennend over het veld, vierden! Super leuk en zeker toen het 2e doel- punt door Lyra werd gescoord.
2-1 voor, en nu? Vasthouden natuurlijk, want zolang je er meer hebt gescoord dan de tegenstander, win je de wed- strijd! Kansen die ontstonden, werden benut. Een sprint door Joris met aanslui- tend een schot en toen... lag de bal niet in de goal maar in de brede sloot erach- ter. Helaas net over de lat. De bal van Lyra werd toen de wedstrijdbal.
Met 3-3 gingen we (na 20 minuten te hebben gespeeld) de rust in. De wis- sels, waaronder de keepers, verlie- pen goed. De jongens waren ondanks de kou nog enthousiast genoeg. En na wat limonade op het veld te hebben gedronken, maakte Lyra zich klaar om de 2e helft in te gaan.
En wat spannend was de 2e helft, want na korte tijd werd het 4-3 en zelfs 5-3 voor Lyra! De verdediging door Yves, Sven en Rick was een blokkade waar de tegenstander moeite mee had.
Tot nu toe hadden Dex en Bastiaan de doelpunten gemaakt. Harde hoge scho- ten op het goal, die onhoudbaar waren voor de tegenpartij.
Het schot op goal door Leroy, waarbij de keeper de bal niet klem had en even over de doellijn liet gaan, werd helaas niet gezien.
Die gasten hadden nu door, dat er een overwinning in kon zitten. Voor de laat-
ste 10 minuten (na de korte break) moest iedereen nog zijn best blijven doen. Aanvallen, verdedigen, manne- tje dekken, bal afpakken en natuurlijk schieten richting het goal van Forum Sport! Het werd helemaal spannend toen het 5-4 werd. Maar het verlossen- de “einde wedstrijd” geroep door de spelbegeleidster, volgde hier al snel op. De jongens van Lyra JO8-4 hadden de uitwedstrijd tegen Forum Sport JO8-5 gewonnen!
Rennend naar elkaar werd dat gevierd op het veld. Juichende en trotse ouders langs het veld, brede glimlachen alom, juichende spelers en een juichende leider op het veld. “Jongens, we heb- ben gewonnen!”. De kou maakte niet meer uit en wat doe je op het veld om de overwinning te vieren? Een “hoopie” met zijn allen en met de leider erbij.
Na het nemen van de penalty’s gingen we naar de kleedkamer om warm te worden en na te genieten.
In de kleedkamer werd er warme cho- comelk uitgedeeld door Bastiaan en Raff had voor kruidnoten gezorgd.
Het team van Lyra JO8-4 heeft sinds lan- ge tijd weer een wedstrijd gewonnen en dat hebben ze door hun eigen inzet zelf verdiend.
Jongens van JO8-4 van harte gefelici- teerd!
Ron Lutterman, Leider JO8-4
Op de foto:
Raff, Rick, Leroy, Jim, Yves, Joris, Sven, Dex en Bastiaan van JO8-4 maken een “hoopie” met leider Ron (niet op de foto wegens verhindering: Joep en lei- der Coen Reissenweber).