Page 9 - SportKontakt 7-2019
P. 9

Duindorp SV – Lyra 0-2.
Lyra behaalde op 17 november een ver- diende overwinning in Scheveningen op Duindorp SV. Daar zag het lange tijd niet naar uit, aangezien Lyra enigszins gehandicapt aan dit duel begon. Roy v.d. Sar, Jack Binnendijk en Bob Zwin- kels waren om diverse redenen niet beschikbaar, maar we kunnen melden dat dit drietal over niet al te lange tijd weer beschikbaar is. De wedstrijd van vorig seizoen zat nog in de gedachten van de spelers, een 2-1 nederlaag was toen het deel van Lyra. Wilde Lyra de wedloop met Wateringse Veld/GONA/ Kranenburg vol blijven houden, dan moest worden gewonnen!
De afstand in punten tussen de twee ploegen was en is nog steeds 4 punten, met dien verstande dat Lyra een keurige tweede plaats op de ranglijst inneemt.
Duindorp begon fel middels wat fysiek spel, waartegen de aanwezige scheids- rechter Kajen uit Zoetermeer maar al te aarzelend optrad. Maar vooralsnog wist Lyra de moeilijke momenten die Duin- dorp voor het Lyradoel schiep, goed te verdedigen!. In de 26e minuut had Luke Boeters de 0-1 op zijn schoen, maar hij schoot naast. 5 minuten later kreeg die zelfde Luke Boeters weer een unie- ke mogelijkheid om te scoren, echter ditmaal was zijn schot te zacht. Weer 5 minuten later scoorde Thom Kuyven- hoven een buitenspeldoelpunt, waarna hij in de 38e minuut een enorme kans kreeg om de score voor Lyra te openen. Pas vlak voor de rust pakte een speler van Duindorp zijn eerste gele kaart, wel wat laat gezien de verschillende fysie- ke aanslagen die Lyra te verduren had gekregen.
Direct na de rust probeerde Duindorp via een snelle goal de stand een voor hen beter aanzien te geven, toen vond het trainersduo v.d.Hoorn/Jansen het tijd om een aanvallende wissel toe te passen:
Marc den Toom kwam voor de gebles- seerde Mike Bruggeling. In de 70e minuut pakte Rik Kiela een wat onno- zele gele kaart, waarna Duindorp een enorme kans kreeg, maar gelukkig voor Lyra werd gemist. De trainers hadden toen een zeer gelukkige hand van wis- selen: good old Erwin Zeestraten kwam
Robin Vijverberg vervangen. Het eer- ste balcontact van Erwin resulteerde gelijk in een doelpunt, zodat Lyra toch wel verdiend op een voorsprong kwam, na goed voorbereidend werk van Mark Dukker en de assist van de andere inval- ler Marc den Toom. Je kon zien dat alle geloof op een goed resultaat bij Duin- dorp langzamerhand verdween, zeker toen in de 85e minuut diezelfde Erwin Zeestraten de keeper goed uitkapte en de 0-2 liet aantekenen. In minuut 88 kwam Dennis Voskamp nog in het veld voor Luke Boeters , maar was de over- winning voor Lyra een feit!! Positief was
dat 3 spelers van Lyra 3 naar Scheve- ningen kwamen om op de bank te zit- ten: Erwin Zeestraten, Roy de Jong en Lennart v. Duijn bedankt voor jullie hulp!!!
Lyra 2 verloor helaas kansloos van kop- loper Katwijk 2 met 5-0.