Page 100 - Van Spruitenpad tot Centrecourt
P. 100

 Toch wordt in 1985 besloten een kantinebeheerder aan te stellen. Ge­ zocht wordt een sportieve jonge man of vrouw, maar het mag ook een vutter of 65-plusser zijn. Met zo'n ruime opstelling moet er toch iemand te vinden zijn. En men heeft er een gevonden: Albert Kuiper, de eerste betaalde kantinebaas. Hij wordt voor de tijd van zes maan­ den aangesteld.
Paul van Deventer wordt, als voorzitter van de kantinecommissie, op de ALV (eind 1985) met allerlei vragen bestookt. Onder andere of de nieuwe beheerder verstand heeft van tennissen. Men hoort Paul tus­ sen de regels door verzuchten "gelukkig niet". Daarnaast wordt vrij­ wel bij elke vraag geantwoord dat de persoon in kwestie zeer flexibel is. Met andere woorden, er wordt veel van de nieuwe beheerder ver­ langd. Hij wordt met 86 stemmen vóór, 6 tegen en 1 onthouding aan­ genomen. Binnen de kantinecommissie twijfelt men nog een beetje aan de vaste beheerder; niet om de persoon, maar om de invulling van de functie, de hoeveelheid uren die moet worden gemaakt en de inzet van vrijwilligers hierbij. In de ALV wordt spontaan een wervingsactie gestart voor enthousiastelingen, die zich nog willen melden als vrijwilliger voor bardienst.
Uit de berichten valt op te maken dat de kantinebeheerder toch de nodige aanloopmoeilijkheden heeft. Er worden maatregelen voorge­ steld om voor een betere begeleiding te zorgen. Ook de organisatie van het kantinebedrijf blijkt zeker niet vlekkeloos te verlopen. Later in het eerste seizoen blijkt dat de barman veel uren maakt en dat de kantine tot diep in de nacht open blijft. De leden vinden het kennelijk wel gezellig met de nieuwe man achter de bar. Van het bestuur krijgt hij de vrije hand als hij maar in ieder geval tijdens de blokuren aan­ wezig is. Hoe laat hij de zaak sluit mag hij zelf bepalen. Uiteraard blijven moeilijkheden op dit gebied niet uit. 's Avonds laat dicht bete­ kent 's morgens laat open en dat is ook niet de bedoeling, zo blijkt uit de discussies. In ieder geval is er een stijging van de baromzet.
Uit de gehouden evaluatie blijkt dat de vaste barman voldoet aan de verwachtingen. Het blijkt eveneens dat de beheerder toch teveel uren moet draaien om het iedereen naar de zin te kunnen maken. Ook in het geval van bijzondere drukte zoals tijdens competitie en toernooien, is het voor één persoon ondoenlijk om de zaak te runnen. Op de ALV van oktober 1986 worden nog al wat kritische kanttekeningen geplaatst bij het functioneren van de vaste barman. Er is overigens wel een positief financieel resultaatte vermelden. Met een forse meerderheid van stemmen wordt het voorstel van het bestuur overgenomen om het contract met een jaar te verlengen.
Er blijven echter problemen over de openingstijden en de beperkte capaciteit bij topdrukte. Daarnaast is het schoonhouden een probleem.
98





























































































   98   99   100   101   102