Page 44 - Van Spruitenpad tot Centrecourt
P. 44

 HET HUISJE (1973-1977)
Op het park heeft, naast de twee schuren, ook een houten huisje ge­ staan, waar de familie v.d. Kaaij in woonde. Fred de Mos heeft dit huisje van dhr. v.d. Kaaij gekocht en weer doorverkocht aan de tennis­ club voor ƒ 500,-. Hij heeft het eerste recht van terugkoop.
In maart 1973 krijgt Fred de Mos een brief van de gemeente met een verklaring van geen bezwaar tegen bewoning van een "houten wo­ ning voorheen eigendom van de heer W.L. van der Kaaij tot eind 1974, zulks ten einde toezicht te kunnen houden op de tennisbanen".
Fred de Mos gaat er niet wonen, want in diezelfde maand stelt het bestuur: "Er moet besloten worden wat er met het huisje gebeurt; in ieder geval wel verzekeren
Omdat er een oplossing moet komen voor de kantineproblemen en voor het leegstaande huisje, worden Ad en Joyce van Dongen bereid gevonden om niet alleen de kantine te runnen, maar ook in het huisje te gaan wonen en zo toezicht te houden op de banen. Begin 1974 gaat Ad bij Priva werken en komt daar onder de hoede van Frans Louwers. Omdat Ad geen huis heeft, regelt Frans Louwers dat hij met zijn toekomstige echtgenote, Joyce Broer, gratis in het huisje op de tennisbaan kan wonen (illegaal), met als voorwaarde dat hij tus­ sen de middag de banen verzorgt en 's avonds de kantine doet. Met de vereniging wordt een contract opgesteld, waarin wordt bepaald dat hij het huisje zelf moet opknappen en daarom geen huur hoeft te betalen.
Naast het beheer van de banen gaat Ad ook de kantine verzorgen. Dit zal gebeuren van 's avonds 6 uur tot ca 10 uur en gedurende het weekend. Piet Albers komt dan met het idee de kantine helemaal af te stoten naar de fam. van Dongen. Het bestuur is daar in principe voor, maar laat dit afhangen van het op te stellen contract.
In maart 1974 laten Ad en Joyce weten in principe bereid te zijn de kantine voor eigen rekening te runnen. Er zal een contract worden opgesteld en een gesprek worden geregeld. Aan het eind van die maand is Ad met zijn verloofde aanwezig op de bestuursvergadering om kennis te maken. De officiële overeenkomst ’kantinebeheer met Ad van Dongen' wordt getekend door Ad van Dongen en namens het bestuur door Ab Rietveld en Riek van Essen.
Maar al snel komen er problemen. Alhoewel het jaar daarvoor beslo­ ten is geen honden op het park toe te laten, blijkt de nieuwe beheer­ der toch zo'n exemplaar te bezitten als waakhond, omdat het park zo afgelegen ligt. Dit brengt Piet Albers in het bestuur tot de opmerking dat het gevaarlijk is dat de bouvier van de fam. van Dongen vrij rond­ loopt.
Het beheer is niet zo'n succes. In mei wordt een brief aan Ad gezon­ den over het bestuursbesluit waarin hem het onderhoud van de ba­ nen wordt ontnomen.
42

























































































   42   43   44   45   46