Page 76 - Van Spruitenpad tot Centrecourt
P. 76
Ook de banken krijgen noodgedwongen weer een fikse opknapbeurt; de kantinecommissie spreekt de hoop uit dat deze banken nu einde lijk eens gebruikt worden waar ze voor gemaakt zijn, nl. zitten.
Er wordt een schuifdeur geplaatst tussen de keuken en de bar, ter voorkoming van diefstallen. Tevens wordt de keuken voorzien van een nieuw zeil en schaft men een magnetronoven aan.
Het consumptieassortiment is o.a. door het aanschaffen van de mag netronoven aanzienlijk uitgebreid; men kan zich tegenwoordig tegoed doen aan tosti's, saté, gehaktballen, mini-pizza's, saucijzenbroodjes, frikandellen, patat, etc.,etc.
DE VERLICHTING VAN DE BANEN (1982)
Er wordt al 10 jaar gespeeld bij daglicht. Zeker bij aanvang en einde van het seizoen zijn de dagen zo kort, dat veel spelers niet aan hun trekken komen. Daarom wordt op de ALV van 26 oktober 1981 door het bestuur het idee gelanceerd om verlichting aan te leggen op de banen 4, 5 en 6. Doordat het aantal leden dan, volgens de KNL.TB- norm, met 50 kan worden uitgebreid, financiert de verlichting zich zelf, zo stelt het bestuur.
De vergadering is het er niet zo maar mee eens. Er wordt van alles voorgesteld: een enquête, een automaat, de garantie dat de contri butie niet omhoog gaat, men wil de vermogenspositie van de vereni ging zien, enz.
Het eind van het liedje is dat men toch akkoord gaat met de aanschaf van de verlichting, zij het met 26 stemmen vóór en 12 tegen.
Bij de behandeling van het volgende agendapunt, de contributie, komt de zaak weer aan de orde. Dit loopt zo hoog op, dat de vergadering wordt geschorst. De voorzitter vindt dat de ALV niet op het zojuist genomen besluit kan terugkomen. Na de nodige discussie weet men een compromis te bereiken: er wordt een commissie in het leven ge roepen, die de financiële gevolgen in verband met reeds eerder ge dane investeringen (overname banen, oefenmuur, garage) in kaart moet brengen en in 't Lootje moet publiceren. Het bestuur blijft ove rigens van mening, dat zij verantwoordelijk is om wel of geen ver lichting aan te schaffen.
In 't Lootje van januari 1982 meldt het bestuur dat het, na de deskun digen te hebben gehoord, unaniem heeft besloten zomerverlichting aan te schaffen. Een maand later schrijven de financiële deskundigen een stuk "Verbazing" in 't Lootje, waarin zij hun bezwaren uiten over de financiële positie van de vereniging en tegen de gang van zaken. Het bestuur reageert daarop nogal venijnig door te stellen dat de adviseurs zowel hebben nagelaten schriftelijk advies uit te brengen als contact met het bestuur op te nemen. Dus wordt de aanschaf in
74