Page 13 - SportKontakt 4-2022
P. 13

pagina 7   Onmachtig Lyra 1 verliest opnieuw  Afgelopen zaterdag stond de streek- derby tegen Naaldwijk op het program- ma. Voor Lyra een mooie gelegenheid om zich te revancheren voor de neder- laag van vorige week tegen KMD. Voor- af was al bekend dat Roy v.d. Sar bijna speelklaar zou zijn, maar een plaats bij de eerste elf was nog te vroeg. Scheids- rechter was good old Cor v. Elswijk, die een goede wedstrijd floot. Nou maak- ten beide ploegen het hem ook niet extreem moeilijk. Als je de wedstrijd van Lyra tegen Naaldwijk kort zou moeten samenvatten, dan kun je zeggen: Lyra valt aan en Naaldwijk verdedigt. Naald- wijk kreeg in de wedstrijd niet meer dan 2 kansen, die beide tot doelpunt wer- den gepromoveerd. Beter kun jet het niet doen!! Maar helaas werkte Lyra daar al dan niet vrijwillig aan mee. Lyra was van het begin de aanvallende partij, drong Naaldwijk ver terug op eigen helft en wist vervolgens niet met de scorings- mogelijkheden om te gaan. Zelden zal de keeper van Naaldwijk een makkelij- ker middag hebben gehad dan giste- ren, want Lyra bleef maar breien en de bal terugspelen. Als er al gevaar kwam van Lyra was dat van Marc den Toom, die door zijn snelheid al gauw een dub- bele dekking kreeg. Na 6 minuten kreeg Lyra ook nog te maken met een bles- sure van Niels v.d. Windt. Hij werd ver- vangen door Sam den Hoed, die later nog een grote rol zou spelen bij de 2-0 voor Naaldwijk. In de 10e minuut stond Lyra al te juichen voor een doelpunt van Lyra, maar Marc den Toom miste. Vlak voor rust kreeg Marc den Toom nog, na een uitbraak, een grote kans, maar ook die ging er niet in. Na de rust begon Lyra opnieuw met een groot veldover- wicht, helaas zonder grote kansen. In de 50e minuut kreeg Naaldwijk een vrije trap vlak voor het strafschopgebied: de bal werd op het hoofd van een Naald- wijker gelegd die Kenny Lipman het nakijken gaf, 1-0. Zo zie je maar weer dat een oude voetbalwet nog steeds geldt: doe je zelf niets met een enorm veldoverwicht, dan krijg een doelpunt tegen! Lyra drong na dit doelpunt nog meer aan, kreeg diverse corners, maar werd niet echt gevaarlijk. In minuut 65 werden Thom Kuyvenhoven en Mike Bruggeling gewisseld voor Luke Boe- ters en Kevin v. Velden. Maar ook deze wissels brachten Lyra niet de verdiende gelijkmaker. In minuut 78 werden Tom v. Os en Dennis Voskamp nog gewis- seld voor Laurens v. Marrewijk en Baris Kucuksu. Zou Lyra dan nu toch de meer dan verdiende gelijkmaker scoren? Maar als zo vaak kreeg Lyra het deksel op zijn neus: bij een uitbraak van Naald- wijk, na een corner van Lyra, moest Sam den Hoed in het eigen strafschopge- bied aan de noodrem trekken en kreeg Lyra een strafschop tegen. Dar cadeau- tje pakte Naaldwijk gretig uit en scoorde de 2-0, de wedstrijd was gespeeld. Lyra bleef achter met een grote kater, terwijl Naaldwijk 3 nooit gedachte punten kon bijschrijven. A.s. zaterdag speelt Lyra thuis tegen Verburch uit Poeldijk, de koploper in de 3e klasse B. Uw steun is als altijd heel welkom!! Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen had de volgende opstelling in petto: Doel: Kenny Lipman, Achter: Mike Bruggeling, Tom v. Os, Mario Nijgh, Dennis Voskamp, Midden: Robin Vijverberg, Jesse Schel- vis en Thom Kuyvenhoven, Voor: Marc den Toom, Jari v. Dijk en Niels v.d. Windt.