Page 10 - SportKontakt 18-2019
P. 10

pagina 6
  Lyra – Hercules: 9 – 1
 Na de wedstrijd tegen Maasdijk, welke een 3-0 verlies opleverde, kon Lyra het geschonden blazoen oppoetsen in de wedstrijd tegen Hercules uit den Haag. Nou, je kunt wel zeggen dat dat is gelukt, een klinkende 9-1 zege voor lyra, waarschijnlijk een absoluut thuisre- cord!!
Een heel groot aandeel in de score had spits Roy v.d. Sar met 6 doelpunten, gesteund door Marc den Toom met 2 doelpunten en Robin Vijverberg met 1 doelpunt.
Dat was lang geleden dat zoveel doel- punten Lyra ten deel vielen. Gecombineerd met het prachtige lente- weer, een zwakke tegenstander en een prima (inval)scheidsrechter zorgde dit voor een uiterst aangename middag op sportpark de Zweth!!
Scheidsrechter Korbee uit Nieuw-Ven- nep , die al met vrouw en kinderen op het strand van Zandvoort vertoefde, werd door de KNVB gebeld om in te val- len bij de wedstrijd van Lyra wegens een afzegging van de aangestelde scheids- rechter.
Deze scheidsrechter floot een prima wedstrijd, hij is gewend uit te komen in de hoofdklasse en eerste klasse van de amateurs!
Tevens had hij voor Hercules een aantal gele en 1 rode kaart over, waardoor het verzet van Hercules tot een minimum beperkt bleef, ook de trainer van Hercu- les mocht het veld ruimen wegens aan- merkingen op de leiding.
Lyra heeft nu 4 punten achterstand op KMD en 5 punten achterstand op lei- der Wateringse Veld/Kranenburg, dus h blijft de hoop levend op een prijs?!
Het trainersduo v.d.Hoorn/Jansen begon met de volgende elf:
Tom Binnendijk, Dennis Voskamp, Tom v. Os, Ardi Luijendijk, Rik Kiela, John Lagerwerf, Thom Kuyvenhoven, Mike Bruggeling, Marc den Toom, Robin Vij- verberg en Roy v.d. Sar.
Na de rust werd John Lagerwerf gewis- seld voor Mike Bentvelzen, Robin Vij- verberg werd gewisseld voor Bob Zwin- kels en Thom Kuyvenhoven werd gewis- seld voor Raymond v.d. Akker.
De tegenstander van Lyra gisteren, Her- cules, is een verzameling uiterst vaar- dige voetballers, die allen graag willen laten zien hoe goed ze kunnen voetbal-
len, maar als team hangt het als los zand aan elkaar!
Het was voor Lyra dus geen enkel pro- bleem om een grote score te bereiken, het ontbrak alleen aan de tijd om de 10 doelpunten te realiseren.
Het tegendoelpunt van hercules was eigenlijk geheel onnodig, maar goed een 9-1 score bereikt Lyra ook niet elke week.
Het resterende programma voor Lyra is als volgt:
Een thuiswedstrijd tegen DUNO en twee uitwedstrijden tegen MVV en HBSS. Zou er dan toch nog een prijsje inzitten dit seizoen, waar iedereen van iedereen kan winnen/verliezen.
Uw aanwezigheid daarbij wordt op hoge prijs gesteld!!!
Lyra 2 verloor teleurstellend met 1-4 van RCL 2 en moet zich gaan opmaken om promotie/degradatiewedstrijden te gaan spelen!
 Speler van de week:
Mijn naam is Daan Boonekamp, ik ben geboren op 25-5-2008.
De helft van de week woon ik in De Lier, de andere helft woon ik in Kwintsheul. Mijn moeder heet Monique en mijn vader heet Jaco. Ik heb 1 broer die Lars heet.
Ik zit in groep 7 van de Achtsprong bij juf Marit en meester Mark. Ik vind spelling niet zo leuk, gym vind ik wel leuk.
Ik weet nog niet wat ik later worden wil. Mijn hobby is spelen met spelletjes op de computer. Feijenoord is mijn favorite club.
Mijn prognose voor de wedstrijd Lyra- Hercules is 1-1.
Ik bedank Roy v.d. Sar en Lyra voor de leuke middag die ik heb gehad!!!