Page 15 - SportKontakt 18-2019
P. 15

pagina 8
  Lyra 1 gaat de nacompetitie in!!
Lyra heeft een klinkende 9-1 zege behaald op het Schiedamse HBSS, maar belangrijker was nog de wetenschap dat bij een kampioenschap van Wateringse Veld/Kranenburg Lyra de vervangende periode van die ploeg kon overnemen! Welnu, Wateringse Veld versloeg giste- ren Maasdijk, zodat Lyra de vervangen- de periodetitel van Wateringse veld in ontvangst kon nemen.
Lyra start a.s. zaterdag met de uitwed- strijd tegen 2e klasser Monster. Mocht Lyra die wedstrijd goed doorkomen, dan volgt de week daarop weer een uitwed- strijd, hoogstwaarschijnlijk tegen KMD of VVSB. Daarna, bij een goed resultaat volgt op neutraal terrein de beslissende wedstrijd voor promotie naar de tweede klasse. Nog een vrij lang traject, maar met een Lyra elftal dat in vorm is, moet dat te doen zijn.
De wedstrijd van gisteren in en tegen HBSS had niet veel om het lijf. De tegen-
stander had al de wetenschap dat zij in de nacompetitie voor degradatie naar de vierde klasse terecht waren gekomen en hadden diverse eerste elftalspelers gespaard. Het zou voor Lyra dan ook geen enkele moeite zijn om de tegen- stander te kloppen. Het eerste doelpunt voor Lyra duurde toch wel even, het was in de 38e minuut voor Roy v.d. Sar kon scoren. Daarna volgde al rap het twee- de doelpunt, gescoord door Thom Kuyvenhoven en brak de rust aan. Na de rust was het voor Lyra geen enkel probleem meer om afstand te nemen van HBSS, er volgden nog doelpunten van Roy v.d. Sar ( hij werd hiermee top- scorer), Robin Vijverberg 2, Marc den Toom 2, Ardi Luijendijk en Kevin v. Vel- den . Na afloop van de wedstrijd bleek dat KMD had gewonnen van Schiplui- den, maar ook Wateringse Veld/Kra- nenburg had gewonnen van Maasdijk, zodat Wateringse Veld kampioen was en KMD nacompetitie mag spelen. Maas- dijk is veroordeeld tot het spelen van
nacompetitiewedstrijden om degrada- tie naar de vierde klasse te voorkomen. Na de rust wisselde het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen Luke Boeters en Thom Kuyvenhoven voor Marc den Toom en Kevin v. Velden. In minuut 63 werd keeper Tom Binnendijk nog vervangen door Ritchie de Vreeden. Scheidsrech- ter was de heer Streef uit Gouda, die absoluut geen problemen had in deze wedstrijd.
Lyra 2 verloor de laatste competitie- wedstrijd regen Voorschoten met 3-1 en is nu veroordeeld tot het spelen van nacompetitiewedstrijden om degradatie te voorkomen.