P. 29

pagina 16
  Zaterdagmiddag 3 oktober 2020: Lyra JO 19-1 tegen Verburch JO 19-1
De regen en de corona kwamen met bakken uit de hemel.
Op de tribune zaten wel geteld tien mensen, te weten een aantal begelei- ders van Verburch, wat trainers en de voorzitter van Lyra -die het scorebord moest bijhouden- en ondergeteken- de als verslaggever. Op het veld was er van deze bijzondere ambiance niets te merken, daar werd de wedstrijd als altijd goed voorbereid door de trai- ners middels een uitgebreide war- ming-up, niets bijzonders.
Trainer Jeroen had in grote lijnen geko- zen voor ‘dezelfde’ opstelling als de laat- ste weken, daar hadden we best goede resultaten mee neer gezet: Vriendschappelijk gewonnen van Lyra 2 (senioren) 3-1 en uit bij
FC ‘s Gravenzande JO 19-1 met 2-3. Ook het bekertoernooi zijn we goed begon- nen met een gelijkspel, weer uit bij ‘s Gravenzande JO 19-1 met 2-2 en een zwaar bevochten 1-0 winst thuis tegen Rijnsburgse Boys 19-1.
Zodoende sloten wij deze mini-beker- competitie winnend af. Op 14 novem- ber wordt deze voortgezet met een ‘kra- ker’ tegen de ‘Spartaan 20 JO 19-1’, een 1e divisie ploeg, maar wel thuis en hopelijk weer met een goed gevulde tri- bune!
De competitie zijn we wat minder goed begonnen met een verlies thuis van 1-2 tegen Oegstgeest JO 19-1, een gelijkspel was meer op z’n plaats geweest en een 2-2 uitslag bij Westlandia JO 19-2 alwaar we de winst net voor tijd uit handen hebben gegeven.
De wedstrijd kon beginnen.
Lyra nam direct het heft in handen en zette Verburch onder druk wat uitmond- de in een kans voor één van onze spit- sen Bram, maar kort daarna kwam Ver- burch toch op voorsprong in de 7e minuut door een onoplettendheid in onze verdediging.
Daarna ging bij voorzitter Klaas, m’n buurman op de tribune, z’n app rinke- len: ‘Lyra 1 op achterstand bij Quick Steps’.
Toen de keeper van de tegenstander in de 34e minuut de bal wilde uittrappen schoot hij tegen een speler van ons op en Michael, onze spits, schoot de raar stuitende bal met een omhaal mooi het doel in: 1-1.
Even voor rust speelde Tim vanaf de zij- kant de bal precies op het hoofd van de jarige Jimmy (18) die netjes in de hoek kopte: 2-1, een beter verjaardagscadeau voor hemzelf kon hij niet bedenken.
De rust werd door de spelers doorge- bracht op de tribune vanwege het coro- na en waar nieuwe instructies door Jeroen werden uitgelegd.
Intussen meldde Klaas mij dat Lyra 1 ging rusten met 1-1
Na rust ging het snel, Thijmen gaf een goede voorzet op Michael die direct uit- haalde en 3-1 aantekende. Een minuut later gaf Michael de bal op Tim die de bal in de uiterste hoek liet belanden: 4-1.
Intussen liet Klaas weten dat lyra 1 inmiddels weer op achterstand was gekomen met 2-1.
De regen bleef maar doorgaan, het werd natter en killer, zo ook op het veld,
Bram speelde z’n tegenstander uit en liet Michael de 5-1 intikken.
Het was gedaan met Verburch, zo ook volgens Klaas, bij Lyra 1 waar onze hoofdmacht de achterstand had omge- bogen in een voorsprong van 2-3.
Toen het al ging schemeren maakte Ver- burch nog een laatste doelpunt zodat de eindstand 5-2 werd voor onze jongens. Een mooi resultaat door goed en gedis- ciplineerd voetbal, een nuttige war- ming-up voor de derby van volgende week uit tegen Honselersdijk.
Al met al een leuke druilige voetbal- middag met een goed resultaat en veel doelpunten, ondanks de corona tijd die ons allen in z’n klauwen heeft.
We moeten geduld hebben en op blij- ven letten dat we niet besmet worden. Maar dat er eens een einde aan komt is zeker, dan zal de tribune weer vol zit- ten en kunnen we weer met z’n allen het glas heffen op alle overwinningen en doelpunten!