Page 10 - SportKontakt 12-2019
P. 10

pagina 6
  Lyra is het even kwijt.
Lyra speelde gisteren in Den Haag de altijd lastige uitwedstrijd tegen Quick Steps en leed de tweede nederlaag op rij, 2-0. Wat zouden de oorzaken kun- nen zijn? Lyra moest het gisteren weer stellen zonder Jack Binnendijk (langdu- rig geblesseerd wegens een gescheur- de mediale knieband) en Ardi Luijendijk (hamstring). Dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel.
Maar als je zoals Lyra gisteren begon aan de wedstrijd, dan is elke tegenstan- der een moeilijk te nemen hindernis! Waar Quick Steps, met een beperkte ploeg met een hartverwarmende inzet speelde, leek Lyra er van overtuigd het met wat minder inspanning te kunnen of willen doen. Als je zo aan een wed- strijd begint, dan verzamel je niet veel punten meer!!
Het enige positieve punt van gisteren was doelman Ritchie de Vreeden, die ontzettend veel werk te doen kreeg en daardoor veel doelpunten van Quick
Steps kon voorkomen. Pas in de 40e minuut nam Quick Steps verdiend de leiding, 1-0. Na de rust dacht iedereen die Lyra een warm hart toedraagt, dat de bakens wel even verzet zouden wor- den.
Maar ook in de tweede helft was Quick Steps de bovenliggende ploeg. Lyra kon daar niet veel tegenover stel- len. Scheidsrechter Korsius uit Rotter- dam had in deze wedstrijd geel voor Thom Kuyvenhoven, die eigenlijk een strafschop verdiende, maar geel kreeg wegens een vermeende schwalbe!
Ook de ingevallen Robin Vijverberg (voor Jari van Dijk). kreeg geel. In de 70e minuut viel Bob Zwinkels nog in voor Rick Voskamp en kreeg even later Tom v. Os nog geel na een lichte over- treding.
ling voor Lyra, mede gezien de andere uitslagen, waaruit bleek dat Watering- se Veld/Kranenburg had verloren van KMD en Schipluiden had gelijk gespeeld tegen Duindorp.