Page 34 - SportKontakt 8-2021
P. 34

pagina 20
  Bakkie doen met... Angelique van Spronsen
Door Johan Voskamp.
Angelique is geboren in Delft op 11 oktober 1979. Ze woont samen met haar twee zoons Sem van 13 en Finn van 10 jaar in de Lier.
Wat voor werk heb je zoal gedaan?
Ik heb gewerkt bij Novalux Fischer, op kantoor bij AKPO, vervolgens ben ik verkoopster geweest bij Hunkemöller en Street One. Op het ogenblik ben ik werkzaam als verkoop- ster bij Nelson in Naaldwijk.
Hoe kwam je bij LYRA terecht?
Dat was stom toeval. In mei 2016 kwam ik in het dorp Esther Verheij tegen en vroeg terloops of zij in de activi- teitencommissie van Lyra zat, maar dat was Astrid van Kal. Omdat ik zelf van organiseren houd vroeg Esther of ik het leuk zou vinden om de activiteitencommissie te komen ver- sterken. Binnen een mum van tijd was ik om en besloot de stap te wagen. Dat was mei 2016, bijna het einde van het voetbalseizoen.
Ik viel met mijn neus in de boter want 18 mei speelde het 1e eltal van LYRA een wedstrijd tegen Feyenoord, daar moest veel voor geregeld worden. Samen met Astrid van Kal, Anja van Weerd, Jacqueline Ammerlaan, Roxan Ver- duyn en Esther van der Mark hebben we de jeugdspeler- tjes geregeld rond de wedstrijd. Om het eerlijk te doen ver- lopen is er bij de F1 t/m F8 geloot wie er met de spelers het veld mochten mee lopen. Astrid trok bij ieder team een kaart van 1 t/m 8 de speler met dat rugnummer van dat team was de gelukkige winnaar, deze spelers mochten met de spelers van Feyenoord mee het veld op lopen. Het zelf- de gebeurde bij E jeugd die dan met de spelers van LYRA mee mochten lopen. De D jeugd spelers waren ballenjon- gens rond het veld. Een avond voor de wedstrijd werden de spelers ingelicht wat tot gevolg had dat menige spelers die avond de slaap niet konden vatten. Alle spelers/sters kregen na afloop van de wedstrijd een oorkonde met hun naam en datum van deze legendarische wedstrijd.
Welke dames zitten er nog meer
in de activiteitscommissie?
Dat zijn Desiree Duivestijn, Carmen Dorleijn, Anne Marie van Adrichem, Sandra van Rijn, Ilona Winter en Angelique Hartman.
De familiedag is een feestelijke afsluiting van het voetbalseizoen, vertel daar eens wat over?
Dat is echt een slopend evenement maar de bekkies van de speler/sters vergoeden alles als je gebroken thuis komt. Donderdagavond worden door de kinderen met de ouders het tentenkamp opgebouwd om vervolgens vrijdagavond aan de familiedag te beginnen. Allerlei spelletjes worden er geregeld om de kinderen bezig te houden en als het bedtijd is kunnen de meeste kinderen de slaap niet vatten en pro- beren ze elkaar wakker te houden. De volgende ochtend is het gezamenlijk ontbijt daarna spelen de kinderen een wed-
strijd tegen hun ouders, wat tot gevolg heeft dat menige ouder met krampverschijnselen ’s avonds hun bed in gaan. Het laat- ste onderdeel is het penaltyschieten, uit ieder team wordt van te voren de beste strafschopnemer geselecteerd die op de fina- ledag strijden om de fel begeerde Penaltybokaal. Sommige spe- lers waren toen al zo moe dat de bal niet eens het doel bereik- te maar dat was niet erg want de kinderen hadden een wereld- weekend gehad.
Verleden jaar was vanwege corona geen familiedag.
Is er dit jaar nog wat georganiseerd?
We wilde dit jaar ondanks het coronavirus toch wat doen. Het nu is nu alleen in aangepaste vorm op zaterdag 12 juni. In de ochtend spelletjes met diverse speelkussens en ‘s middags het gevecht om de Penaltybokaal. Keepers zijn Marco Stolze, Lex Paauwe, Jim van Scheijndel, Willem T van Delft, Tom van der Mark en Kenny Lipman.
Wat regelt de activiteitscommissie in volgorde gedurende het Voetbalseizoen?
Bij iedere thuiswedstrijd van het 1e elftal loopt er een jeugd- team met de spelers het veld op, daarna kijken ze een kwartier- tje naar de wedstrijd en worden er foto’s gemaakt. In de kanti- ne worden ze getrakteerd op patat en een flesje drinken. Ook is
 














































































   32   33   34   35   36