Page 11 - SportKontakt 6-2019
P. 11

pagina 6
  LYRA collectief sleept 3 punten tegen VDL binnen
Lyra heeft gisteren, na twee nederlagen, weer een overwinning weten te beha- len op VDL uit Maassluis. Het beeld dat van de totale wedstrijd is blijven hangen is echter dat Lyra een bijzonder geluk- kige overwinning heeft weten te beha- len. Maar goed : het puntentotaal kon worden opgeschroefd van 12 naar 15 punten en een bezetting van de tweede plaats in de rangschikking, achter Wate- ringse Veld.
Daar zag het de hele wedstrijd niet echt naar uit: dat Lyra drie punten zou kun- nen bijschrijven, want VDL wist met vlot aanvalsspel het de Lyra verdedi- ging knap moeilijk te maken. Gelukkig was doelman Ritchie de Vreeden weer terug na zijn schorsing en met diverse goede ingrepen wist hij samen met zijn verdedigers de nul te houden. Dat lag mede aan het feit dat in de VDL voor- hoede niet echt de grote afmakers rond liepen, diverse mogelijkheden werden verprutst.
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende spelers: Rit- chie de Vreeden, Dennis Voskamp, Tom v. Os, Ardi Luijendijk, Rik Kiela, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boe- ters, Coen v. Mil, Robin Vijverberg en Thom Kuyvenhoven.
Na een aarzelend begin had Lyra moeite de juiste vorm te vinden, mede veroor- zakt door het feit dat Mark Dukker was geschorst en Bob Zwinkels was gebles- seerd. Het duurde tot vlak voor de rust, de 42e minuut, dat Coen v. Mil hard op het VDL doel schoot en de keeper de bal niet goed verwerkte. De rebound werd door Thom Kuyvenhoven onberis- pelijk tot doelpunt verheven.
Direct na rust drong VDL aan, zonder tot een echte kans te komen. Coen v. Mil pakte nog een gele kaart, gegeven door arbiter Smit uit Monster, die een goede wedstrijd floot. In de 65e minuut werd Mike Bruggeling gewisseld voor
Jari v. Dijk, waarna VDL met nog meer energie probeerde de gelijkmaker te scoren. In de 79e minuut werd een gevaarlijk lijkende aanval van Lyra volko- men ten onrechte door de assistent van VDL afgevlagd en werd Lyra een goe- de kans ontnomen om een 2-0 voor- sprong te nemen. De irritatie nam voor- al bij VDL toe, hetgeen resulteerde in een natrappende beweging van de spits van VDL, maar de scheidsrechter vond het slechts geel waardig. Kort na elkaar kregen Luke Boeters en Jari v. Dijk ook geel voorgehouden en werd in de 88e minuut Coen v. Mil gewisseld voor Ray- mond v.d.Akker. In de slotminuut kreeg VDL nog een enorme kans om gelijk te maken, maar miste jammerlijk. Het slot- signaal van de arbietr kwam voor Lyra dan ook als een verrassing. Op zaterdag 10 november was er geen competitie- programma voor Lyra, aanstaande zater- dag staat de uitwedstrijd tegen Duin- dorp SV op het programma.
Lyra 2 verloor teleurstellend van 0-1 van Honselersdijk 2.