Page 15 - SportKontakt 6-20
P. 15

pagina 8
  Lyra krijgt niet wat het verdient!!
Lyra liep afgelopen zaterdag in de laat- ste minuut tegen een onverdiende nederlaag op tegen DWO uit Zoeter- meer. Dat betekent de vierde nederlaag op rij, waardoor de stand op de ranglijst niet langer een rooskleurig beeld geeft. Vooraf waren de verwachtingen wat hoopvol, immers Johan Voskamp keer- de terug in de opstelling na een ham- string blessure. Trainer Pim v.d. Hoorn begon met de volgende elf:
Khalid el Menkouzi, Yoshi Malinka, Johan Voskamp, Tom v. Os, Rik Kiela, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boeters, Marc den Toom, Robin Vijver- berg en Stef Koene. Trainer Chris Jansen ontbrak wegens ziekte. Scheidsrechter was de heer Parmessar uit Den Haag.
Beide ploegen begonnen enthousi- ast aan de wedstrijd , waarbij de snel- heid van de vleugelspelers van DWO wel opviel. Aan beide kanten ontston-
den mogelijkheden om de score te ope- nen, waarbij het rustige fluiten van de scheidsrechter opviel. In minuut 40 opende Lyra dan toch de score: op een mooie pass van Mike Bruggeling was het Robin Vijverberg die de 0-1 liet aan- tekenen. Maar Lyra moest attent blijven op de snelle uitvallen van DWO, waarbij doelman Khalid el Menkouzi een goede rol speelde.
Direct na de rust kreeg Luke Boeters een enorme kans om de 0-2 te sco- ren, terwijl iedereen van Lyra al juich- te, kreeg hij het voor elkaar om de bal naast te schuiven. In minuut 59 maak- te DWO gelijk, ondanks het vlagsignaal van Peter Kagenaar voor buitenspel. Scheidsrechter Parmessar liet onze grensrechter echter staan. Even daarna kreeg Luke Boeters geel van de scheids- rechter, Luke kon daarna niet veel goed doen en werd daarom gewisseld voor Erwin Zeestraten. Ook John Lager-
werf werd gewisseld voor Raymond v.d. Akker. Toen de slotfase aanbrak, kreeg Lyra het toch wel benauwd om de vele aanvallen onschadelijk te maken , maar het leek te lukken. Toen bijna iedereen zich verzoend had met een puntende- ling, schoot DWO in de slotseconden de winnende treffer achter Khalid el Menkouzi. Grote vreugde bij DWO en bittere teleurstelling bij Lyra.
Erwin Zeestraten kreeg ook nog geel voor een onschuldig duwtje, een kaart die totaal niet in het spelbeeld pas- te. Maar het moet gezegd worden: in de tweede helft floot de scheidsrech- ter voor elke overtreding van Lyra maar DWO mocht zijn gang gaan. Jammer!!
Lyra 2 won met 1-2 bij VDL 2, een goe- de overwinning!
Komende zaterdag speelt Lyra de thuis- wedstrijd tegen Verburch. Juist nu is uw steun meer dan welkom!!!!!