Page 9 - SportKontakt 11-2019
P. 9

pagina 5
  Lyra – Duindorp 1 – 0
Sinds de wedstrijd tegen Duindorp, die vlak voor tijd werd gewonnen, is Lyra de koploper in de 3e klasse!! Aange- zien Wateringse Veld/Kranenburg de wedstrijd tegen de nummer laatst in de rangschikking, HBSS, gelijk speelde , is Lyra door de zege op Duindorp lijstaan- voerder geworden.
Daar zag het, gezien het verloop van de wedstrijd, heel lang niet naar uit.
Lyra had weliswaar een veldoverwicht en was technisch gezien de betere ploeg, Duindorp probeerde vaak met intimiderend voetbal Lyra van repliek te dienen. Daar kwam nog bij, dat scheids- rechter Hooijer uit Monster, veel, soms te veel liet doorgaan en te weinig optrad tegen het intimiderende spel van Duin- dorp. Bovendien was Lyra niet bij mach- te zich daaronder uit te voetballen, waardoor een beeld ontstond van een zeer matige partij voetbal, met Lyra als meest aanvallende ploeg en Duindorp dat het Lyraspel probeerde te ontre-
gelen. Groot was dan ook de vreug- de, toen 3 minuten voor tijd, Ritchie de Vreeden , een verre uittrap beloond zag worden door invaller Marc den Toom , met een mooi lobje scoorde Marc de lang verwachte 1-0!! In de 53e minuut was Jack Binnendijk uitgevallen met een knieblessure en vervangen door Marc den Toom. In de 57e minuut incasseer- de Mark den Toom geel, en ver in bles- suretijd incasseerde John Lagerwerf ook geel. In minuut 76 werd Jari v. Dijk nog gewisseld voor Mike Bruggeling en in de blessuretijd werd Roy v.d. Sar nog gewisseld voor Dennis Voskamp. De scheidsrechter trok veel extra tijd bij, aangezien Duindorp , vooral in de twee- de helft, veel en opzichtig aan het tijd- rekken was. Maar de conclusie was na afloop: het is een goede zaak als Lyra ook een slecht gespeelde wedstrijd weet te winnen en zal vanaf nu op zijn hoede moeten zijn, want natuurlijk wil elke ploeg uit de afdeling van de kop- loper winnen!! Te beginnen met a.s.
zaterdag: dan komt Schipluiden naar de Zweth, bepaald geen makkie. Daarom is zoals altijd Uw steun heel belangrijk!!
Speler van de week was Mika Schenkels en “man of the match” was John Lager- werf. De bal is geschonken door Jarini Dienstverlening BV.
Lyra 2 speelde de wedstrijd tegen Kat- wijk 2, de koploper en had de punten heel hard nodig.
Na een vroeg opgelopen achterstand hield Lyra 2 de punten in De Lier, mid- dels een 2-1 overwinning.
Aangezien de concurrentie had ver- loren, deed Lyra 2 goede zaken op de ranglijst.