P. 11

pagina 6
    Lyra 1
Duindorp - Lyra 2-1.
Voor de aanvang van de wedstrijd tegen Duindorp uit Scheveningen had Lyra te maken met twee dilemma’s: Hoe moet voor Lyra vorm behouden c.q. in vorm komen met het oog op de nacompetitie en op welke manier kan het 1e elftal het 2e steunen in de strijd om het behoud van het eersteklasserschap? In ieder geval is het laatste “probleem” gisteren opgelost door de 2-3 overwinning van het tweede elftal bij Westlandia 2. Step- han v.d. Steen en zijn mannen van harte gefeliciteerd!!
Maar wat Lyra gisteren in Schevenin- gen liet zien, was alles behalve gerust- stellend met het oog op de nacompeti- tie! Natuurlijk had Duindorp de punten hard nodig voor lijfsbehoud, maar wat Lyra gisteren liet zien, was ver onder de maat.
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen had de beschikking over de volgende elf spelers:
Ritchie de Vreeden, Mark Dukker, Rick Voskamp, Ardi Luijendijk, Dennis Vos- kamp, John Lagerwerf, Yasin Ozkok, Gino Bozuwa, Bob Zwinkels, Robin Vij- verberg en Kevin van Velden.
Onder leiding van de goed  uiten- de scheidsrechter de Witte, die geen kaarten gaf, ontspon zich een wedstrijd waarin Lyra het spel mocht maken en
de tegenstander rustig op eigen helft afwachtte om in de counter toe te slaan. Vooral de spits van Duindorp was een handenbinder en in de 25e minuut kwam Duindorp uit een corner door die spits op 1-0. Na de rust wisselden de trainers John Lagerwerf voor Jack Bin- nendijk, die wel voor meer gevaar zorg- de. Jack Binnendijk schoot in de 55e minuut tegen de kruising, maar om nou te zeggen dat Lyra heel veel kan- sen kreeg, is erg overdreven. In de 60e minuut werd Dennis Voskamp gebles- seerd vervangen door Jari van Dijk. In de 65e minuut scoorde Duindorp na
een uitval de 2-0 en leek de wedstrijd beslist! Maar in de 80e minuut wist Jack Binnendijk de 2-1 te scoren en kon Lyra nog een keer aanzetten om de gelijk- maker te produceren. Maar dat zat er helaas niet in: het spel van Lyra was zonder inspiratie, mentaal was er te veel respect voor deze matige tegenstander!!
A.s. zaterdag speelt Lyra thuis tegen Quick Steps uit den Haag, een ploeg waar Lyra nog een appeltje mee heeft te schillen. Laten we hopen dat de goede vorm tijdig terugkeert bij Lyra!
  Speelster van de Week LYRA VR1 - DSS VR2
Mila Dankers
Naam: Leeftijd: Elftal: Favoriete plek op het veld: Hoelang zit je al op voetbal: Het leukste aan voetbal vind ik: School en klas: Favoriete op school: en minst favoriete vak
Voorspelling Lyra VR1-DSS VR2:
Het is alweer van 21 april geleden dat Lyra VR1 kampioen werd na de 0-1 overwinning op sc Monster. De weken erna werden helaas 2  nales misgelopen maar afgelopen dins- dag werd de halve  nale bereikt van de Haaglanden Cup na een 3-0 overwinning op FC ‘s-Gravenzande VR1.
Komende zaterdag spelen de dames hun kampioenswedstrijd tegen DSS VR2 en is Mila Dankers uit de JO8-5 Speelster van de Week en haar begeleidster is Lieke Ham.