Page 11 - SportKontakt 10-2019
P. 11

Lyra komt goed uit de winterstop:
Lyra – Verburch 4-0.
Na de winterstop, met als hoogtepunt het trainingskamp in Valencia, is het altijd maar de vraag: hoe kom je uit de winterstop? Lyra 1 gaf gisteren een dui- delijk antwoord: prima, middels een 4-0 overwinning op streekgenoot Verburch! In de wedstrijdbespreking was weder- om het thema: jagen op Wateringse Veld centraal. Ook werden de spelers door het trainersduo v.d.Hoorn/Jansen actief ingeschakeld omtrent de te vol- gen tactiek.
Veel van wat voor de wedstrijd werd besproken, kwam ook daadwerkelijk uit en dat moet zowel spelers als trai- ners veel voldoening hebben gegeven! Lyra begon lekker fel aan de wedstrijd , ze gaven Verburch niet echt het idee dat er wat te halen was op de Zweth!! Maar we moesten toch wachten tot de 25e minuut voordat het overwicht van Lyra in de score werd uitgedrukt: Roy v.d. Sar besloot met een laterale trap een goede aanval van Lyra, 1-0. Trou- wens, de spitsen Roy v.d. Sar en Jack Binnendijk konden zich, gesteund door een goed spelende Thom Kuyvenho- ven, naar hartenlust uitleven en brach- ten de defensie van Verburch vaak tot wanhoop. Het enige dat ontbrak voor de rust: nog een doelpunt om de veldver- houding wat beter weer te geven.
Na de rust werd het al gauw 2-0: uit een voorzet van Rik Kiela maakte Jack Bin- nendijk de verdiende 2-0. In de 56e minuut werd weer gescoord na een combinatie tussen v.d. Sar en Binnen- dijk, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd door scheids- rechter Post uit Rotterdam, die vervol- gens wegens protesteren Roy v.d. Sar de gele kaart voorhield. De scheids- rechter floot een goede wedstrijd, wat overigens mogelijk werd gemaakt door beide ploegen, die respect voor elkaar konden opbrengen. In de 71e minuut maakte uitblinker Jack Binnendijk een goede actie, waaruit Thom Kuyvenho- ven de 3-0 kon laten aantekenen. Even later, in de 77e minuut , wederom na een goede actie van Jack Binnendijk, scoorde Roy v.d. Sar de 4-0 en was de wedstrijd wel beslist. Kort daarop wer- den Mark Dukker, Mike Bruggeling en Thom Kuyvenhoven gewisseld voor Bob
Zwinkels, Rick Voskamp en Jari v. Dijk. Vlak voor tijd kreeg Ardi Luijendijk nog een goede kopkans om de vijfde tref- fer te scoren , maar hij kopte net naast. Lyra kon, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Post, terugkijken op een goede en verdiend gewonnen wedstrijd.
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende elf:
Ritchie de Vreeden, Mark Dukker, Tom v. Os, Ardi Luijendijk, Rick Kiela, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boe-
ters, Jack Binnendijk, Thom Kuyvenho- ven en Roy v.d. Sar.
Speler van de week was Gijs v. Mensch en de wedstrijdballen waren geschon- ken door Jumbo De Lier en Administra- tiekantoor Buitelaar.
Lyra 2 verloor de belangrijke degrada- tiewedstrijd met 1-4 van Verburch 2.
Komende zaterdag speelt Lyra in Maas- sluis de wedstrijd tegen VDL, uw steun is altijd welkom!!!!!!