Page 23 - Solidaviso 2019
P. 23

              Samarbeidsspelar – korleis har det vore?
23
          Marius Båtsvik
Det å slå seg saman med ein annan klubb høyrtest merkeleg ut, men då me fyrst var i gong blei det veldig kjekt. Treningar var litt meir artige ettersom ein får nye idear til øvingar. I tillegg vart det betre oppmøte, som gjer det lettare og kjekkare for både trenarar og spelarar. Sjølv om me er eit nytt og samansett lag har resultata vore overraskande gode i kampar, og me heng med i toppen. Som Solid/Fitjar-spelar har dette samarbeidslaget vore ein suksess. Lysten på å spela fotball er blitt høgare og ein får knyta mange nye vennskap.
Kristian Træet
Å slå seg sammen med Solid har vore og er framleis veldig kjekt. Det er veldig kjekke treningar og gode trenarar. Miljøet i laget er veldig bra og me har det kjekt ilag. Har egentlig ikkje nåke negativt og sei om det.
Ida-Sofie Heimro
Eg synest samarbeidet mellom Solid og Trott fungerer veldig godt. Eg har blitt kjent med mange nye folk og me har
klart å skapa eit veldig godt lagmiljø! Me er òg veldig heldig som har eit godt støtteapparat rundt oss, som består av folk frå både Solid og Trott. Det er veldig kjekt med nye impulsar
i laget, og det å få sjans til å bli kjent med nye folk! Samarbeidet mellom Solid og Trott har ført
til mange nye venskap og god utvikling. På bakgrunn av dei gode erfaringane eg har frå desse åra håpar eg verkeleg at samarbeidet fortset!
Lena Framnes
Eg har spelt på samarbeids- laget Solid/Trott i omlag 5 år,
og i løpet av desse åra er det skapt nye vennskap og meir konkurranse. Dette har sett preg på oss som spelarar, og lysten til å bli sett i «startelleveren» har vore positivt for laget. Sam- arbeid lokalt har gitt eit større felleskap mellom klubbane og støtteapparatet rundt oss har blitt større, noko som gjer at
ein alltid har nokon å støtta
seg på. Etter mi oppleving har samarbeidet mellom Solid og Trott vore ein positiv utvikling for damefotballen lokalt.
Victoria Sophie Bjelland Hennis
Når det er for lite spelarar til å starta opp eller til å halda på
et lag synes eg det er positivt med knytte av spelarar frå fleire klubbar. Med tanke på at Stord er ei lita øy er det veldig greit å kunna samarbeida om å skapa noko.
Eg har mange gode minner fra ST og har møtt flinke, kjekke spelarar og trenarar. I åra eg har vore med har ST har vore ein svært inkluderande klubb med folk rundt laga som brenn for fotball og som er med på å skapa et godt fotballmiljø for alle.
   Strenge regler for samarbeidslag
Mange klubber ønsker å få stille med flere sammensatte lag i samme klasse, men dette er ikke tillatt.
Vi får en del søknader der argumentet er at man har et tett treningssamarbeid mellom to klubber, og så ønsker man å stille med to sammensatte lag for å kunne gi et godt og diffe- rensiert tilbud til alle spillerne. Dette er ikke lov ut fra dagens regelverk, og vi kan derfor ikke innvilge slike søknader. Det er viktig å huske på at disse lage- ne faktisk skal spille mot andre klubber i løpet av sesongen, og det vil oppleves som urettfer- dig dersom to klubber skulle få lov til å sette sammen spiller- troppene sine og lage et ekstra sterkt førstelag, fortsetter Pedersen.
Godkjenningen av sammensat- te lag kan kun gis for ett år om gangen, og målsettingen er at dette skal være en kortsiktig hjelp og at klubbene må jobbe for å rekruttere flere spillere el- ler slå sammen årganger sånn at man kan stille egne lag.
Langvarige samarbeid over mange sesonger er i utgangs-
punktet ikke det optimale, for det er veldig lett for at dette blir en sovepute som gjør at klubbe- ne føler at de ikke trenger jobbe ekstra godt med rekruttering, avslutter Pedersen.
Breddereglementet §2-9 Sammensatte lag
Der det er nødvendig for å gi et kamptilbud, kan kretsen eller forbundsstyret i alle alder- sklasser etter søknad god- kjenne at to eller flere klubber spiller med sammensatte lag. Godkjenningen gjelder kun
for en sesong om gangen. I seniorklassene kan ikke sam- mensatte lag delta høyere enn i 4.divisjon for menn eller 2.divi- sjon for kvinner. Sammensatte lag kan ikke delta i NM.
   Torstein Pedersen, NFF
Fotballkretsen mottar over 50 søknader fra klubber som øn- sker å spille med sammensatte lag, men regelverket er inn- strammet de siste årene.
Breddereglementet er det regelverket som er gjeldende for den lokale fotballen, fra
og med 4.divisjon menn og 2.divisjon kvinner og nedover
i divisjonene, i tillegg til hele ungdomsfotballen. Et sentralt punkt i dette reglementet har vært muligheten for klubber til å stille med sammensatte lag, altså samarbeidslag mellom to eller flere klubber.
På Stord hadde man lenge
et tett samarbeid mellom Solid, Stord og Trott (SST)
på dame- og jentesiden, men dette samarbeidet opphørte etter 2012-sesongen. Etter den tid har Solid og Trott fortsatt samarbeidet, mens Stord har bygget opp sin egen satsing på damefotball, og klubben har nå spilt seg opp i 2.divisjon.
NFF Hordaland har ansvaret for kampoppsettet i alle klas- ser, og mottar og behandler alle søknader som kommer inn i forkant av sesongen. Ansvar- lig for serie og kamp hos NFF Hordaland, Torstein Pedersen, understreker at regelverket er innskjerpet de siste årene.
Vi har de siste årene mottatt
i overkant av 50 søknader om sammensatte lag hver sesong. Flertallet blir godkjent, men hvert år er det noen vi må
si nei til. Dette henger først
og fremst sammen med at regelverket ble strammet inn for noen år siden, og vi har helt klare kriterier å forholde oss til når det gjelder vurderingen av søknadene. Det viktigste krite- riet er at et samarbeid mellom klubbene skal være nødvendig for å gi et kamptilbud. Det betyr at vi kan godkjenne sam- mensatte lag dersom den ene klubben (eller begge) har så få spillere i den aktuelle årgangen at de ikke kan stille lag.

























































   21   22   23   24   25