Page 33 - Begova Haenaim Magazine 2
P. 33
31
Vanni
קולקצית Vanni האיטלקית והאופנתית Hand made - מסגרות הפלסטיק, שעשויות מפלטה אצטט, עבודת יד על בסיס פרחי הכותנה. קלות ב 20-30% יותר מכל מסגרת אצטט אחרת, משקלן 16ג' .
- מסגרות המתכת, נחתכות בעזרת לייזר מחומר פלדה דקיק, כפרונט מונובלוק, שעוביו פחות מ ממ', מצופות ונצבעות באופן ידני, אומנותי.
הרכבת החלקים הידנית, מבטיחה את נוחות המסגרת על כל פנים ומנצחות לבין טרנדים עולמיים כמו הטרנד החתולי, הפנטו העגול וכדומה.
לאחרונה חוקרים בוחנים את הקשר בין יעילות תרופות להורדת לחץ תוך עיני לבין היסטרזה. נמצא כי תרופות נספגות יותר טוב ויותר יעילות להורדת לחץ תוך עייני דווקא באנשים עם היסטרזה נמוכה. ולכן, ידיעת מדד ההיסטרזה יכולה לסייע בקבלת החלטות קליניות (לדוגמא בכדי להחליט האם כדאי לתת עוד סוג של טיפות
להורדת הלחץ התוך עיני).
מדד ההיסטרזה בעל משמעות לא רק בתחום הגלאוקומה ולחץ תוך עיני. כבר ב-2008, חוקר בשם גטניאל מפריז הראה שלחולי קרטוקונוס ואנשים עם חשד למחלת קרטוקונוס (form furste) יש מדד היסטרזה והתנגדות קרניתית נמוכים ביחס לקבוצה של עיניים נורמליות. עם זאת, המדדים לא יכולים לשמש כמאבחנים למחלה אך יכולים לשמש לניפוי מועמדים לניתוחים רפרקטיביים שלא רצוי שיעברו פרוצדורות קרניתיות מחשש להתפתחות
קרטוקונוס.
מחקרים מראים כי מדד היסטרזת הקנית בעל חשיבות קלינית גם בהקשר של איתור, מעקב וטיפול בגלאוקומה וגם בהקשר של איתור של קרטוקונוס. בשנים הקרובות ייתכן שיימצא קשר בין היסטרזה לתופעות קרניתיות נוספות ויש מקום לשילוב מכשור
חדשני למעקב אחר המדד במטופלים.
מחקרים כגון: מחקר ה- Ocular (OHTS) Hypertension Treatment Study מראים שלעובי קרנית יש חשיבות מבחינת הסיכון לחלות בגלאוקומה. ה- OHTS מצא שאדם עם לחץ תוך עיני של 30mmHg ועובי קרנית של 600μm בעל סיכון יותר נמוך לפתח גלאוקומה מאשר אדם עם לחץ תוך עיני של 20mmHg ועובי קרנית של 500μm כלומר, אדם עם קרנית יותר עבה יכול ל"סבול" מלחץ תוך עיני יותר גבוה.
כמו כן, ידוע שניתוחי רפרקציה כגון LASIK אשר משטיחים את הקרנית, משפיעים על מדידת הלחץ התוך עיני. ולכן, צריך לאמוד בזהירות מדידות לחץ תוך עיני באנשים שעברו LASIK.
כאשר לוקחים בחשבון את מדד היסטרזת הקנית בחישובי לחץ תוך עיני, זה מבטל את ההשפעה של ניתוחי הרפרקציה ועוזר בקביעת מדד לחץ תוך עיני אובייקטיבי.
בנוסף, מדד ההיסטרזה מהווה גורם סיכון לגלאוקומה. נמצא כי אנשים בעלי היסטרזה נמוכה בעלי סיכון מוגבר לחלות בגלאוקומה, ובייחוד אנשים עם היסטרזה נמוכה ולחץ תוך עיני גבוה. יתרה מכך, מדד ההיסטרזה מהווה מדד חזק לאינדיקציה לחומרת מחלת מאשר עובי קרנית. מחקר פרוספקטיבי בראשותו של ד"ר מידרוס שנערך ב-2013 כלל 114 עיניים של 68 נבדקים ועקב אחרי מדד ההיסטרזה בקרנית לאורך 4 שנים. המחקר מצא ששדות הראייה של נבדקים בעלי היסטרזה נמוכה הצטמצמו יותר משדות ראייה של נבדקים עם היסטרזה גבוהה. ההיסטרזה הינה מדד תלוי עין ומאפשרת מעקב אישי לכל עין וקביעת הסיכון של
כל עין לחלות בגלאוקומה.
בגובה העיניים - המדריך לענף האופטיקה בישראל | סתיו 2016