Page 138 - Countrysmart - Nr 5 - 2019
P. 138

CONTRYSMART • LÄSVÄRT
FLYTTA MED
ar man på bästa sätt?
Förra året flyttade ca 1,5
FINTFLYTEn flytt är en komplicerad TEXT KRISTINA FRÖLING historia där lust och längtan mixas med kaos och stress. Vad ska med, och hur pack-
      138
COUNTRY
SMART
miljoner svenskar till en ny bostad. I sin nya bok underlättar Paulina Draganja en pro- cess som egentligen inte behöver vara rörig alls.
– Jag har hunnit flytta en del i mitt liv sedan jag var liten. Mellan olika länder, stä- der och olika boenden i samma stad. Kan- ske var det där någonstans min passion för förvaring föddes. Det gällde liksom att ha koll på sina prylar, annars kan det ske oana- de missöden, säger Paulina Draganja.
I boken Flytta smart visar hon hur man, genom att arbeta metodiskt och med en ge- nomtänkt tidsplan, kan ta sig igenom hela flyttprocessen helt utan inslag av kaos. Det ultimata beviset är när man kan hantera två helt oförenliga faser samtidigt, det vill säga flyttrensningen och stylingen inför visning.
Boken är kronologiskt uppbyggd i de olika stegen flyttrensa, planera, packa ner, flytta, packa upp och organisera. Med hjälp av checklistor minimeras också obehagliga överraskningar som att missa att ställa om el och försäkringar, eller betala överpris för flyttstädningen.
Av de personer hon har intervjuat i sam- band med att hon skrev boken säger hälften att de associerar en flytt med möjligheten att rensa. Och tillfället är unikt; man håller i varenda grej när man packar. Inte minst finns det både ett tydligt mål och en deadli- ne att hålla sig till.
www. roostegner.se www.adlibris.com www.bokus.com
   
   136   137   138   139   140