Page 85 - Countrysmart - Nr 5 - 2019
P. 85

CONTRYSMART • DESIGN
   I sin ateljé i Örnsberg strax söder om Stockholm arbetar Fredrik Paulsen experimen- tellt och tvärvetenskapligt. Där skapar han färgsprakan- de objekt i enstaka exemplar och lyfter billiga material genom hantverksmässig omsorg. När Röhsska i Gö- teborg återinvigdes i våras utgjorde hans verk en av mu- seets separatutställningar en installation som resulterade i Röhsska-stolen, producerad av Blå Station.
Stolen kommer också att
få en betydande roll nu när Fredrik Paulsen också fått uppdraget att gestalta De- signbaren på Stockholm Fur- niture & Light Fair i februari 2020. Designbaren fortsät- ter att utforska samtidens estetiska och kulinariska uttryck. I Victoriahallen på Stockholmsmässan fusione- ras en designutställning och toppklassrestaurang med scenen för Stockholm De-
sign & Architecture Talks. En korsbefruktning som i år får en tivoli-inspirerad inredning signerad oortodoxe Fredrik Paulsen.
– När jag erbjöds möjlighe- ten att rita Designbaren und- rade jag först om de hade ringt rätt!? Men så insåg jag att mitt sätt att jobba passar uppgiften perfekt. Jag vill skapa starka helheter och när jag designar tar jag hellre avstamp i en idé om en fest eller en utställning än i en enskild produkt. Stockholm i februari kan vara kärvt. Där- för vill jag ge besökarna en chans att drömma sig bort. Jag har tittat på strandpro- menader vid Rivieran, barer
i den baleariska övärlden, casinon i Las Vegas och nöj- esparker som Coney Island. Min förhoppning är att rita en mötesplats där folk känner sig välkomna och inspirera- de, säger Fredrik Paulsen.
 ww.fredrikpaulsen.com • www.blastation.com • www.stockholmfurniturelightfair.se
 COUNTRY SMART
85
  FREDRIK PAULSEN
   83   84   85   86   87