Page 156 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 156

COUNTRYSMART • CHECKA IN!
2019, och Best Innovation Award av Swedish Lapland Visitors Board, maj 2019.
Till Niehku Mountain Villa kom- mer gäster som vill kombinera skid- åkning eller vandring med komfort, gastronomi och service. Allt på högsta nivå. Och mer är på väg till det exklu- siva boutiquehotellet i lapplandsfjällen.
Under sista veckan i april kommer välkända duon Niklas Ekstedt och Thomas Eidefors, tillsammans med Niehkus Mountain Villas köksmästa- re Ragnar Martinsson, att laga två av Michelinkrogen Ekstedts signaturrät- ter. Hotellgäster kommer även att få uppleva en afterski utöver det vanliga, signerad Ekstedt och Eidefors.
Niklas Ekstedt är uppvuxen i Jär- pen i Jämtland och är en passionerad snowboardåkare. Svenska lapplands- fjällen betyder mycket för honom.
– Att efter en heldag på fjället få av- sluta dagen med god mat, fantastiska lokala råvaror, som löjrom från Hap- aranda eller färsk fisk och skaldjur från Narvik, och ett riktigt trevligt vin från Niehkus unika vinkällare, det är full- ändat. På restaurangen Ekstedt lagar vi all mat över öppen eld. Elden är vär- mekälla, smaksättare och ingrediens, och det kommer duon att ta med sig till Niehku Mountain Villa.
Något stormkök är alltså inget som gästerna ska ha med sig till Niehkus. Ingen behöver släpa på ryggsäck, och den som inte vill gå eller åka skidor bokar helikopter. Och hur stor vild- marken än är är den alltid nära. Riks- gränsen är inte enbart gränsen mellan länderna Sverige och Norge. Det är också en gräns mellan olika typer av natur. Ena dagen kan man vara mitt i vildmarken i den svenska fjällvärl- den och andra dagen i det storslagna norska fjordlandskapet. Allt det på gångavstånd från hotellet. Hur lyxigt som helst.
www.niehku.com
    156
COUNTRY
SMART
     154   155   156   157   158