Page 45 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 45

 COUNTRYSMART • NOTERAT
   A taste of honey
Årets färg för KitchenAid är honey, och den är vald för att den utstrålar positivitet med sin varma och rika nyans med en gyllenorange underton. Färgen binder samman mycket av den gemenskap och värme som saknas lokalt och globalt i pandemitiden.
– Under det senaste året har världens gemensamma instinkt att komma samman för allmänhetens bästa ökat. Samtidigt har vi sett att varma och rika nyan-
ser dominerar både inredning och mode. Med Honey kombinerar KitchenAid det ljuvliga med samhörighet med en gyllenorange nyans, säger Cecilia Liss, Head of KitchenAid Nordics.
www.kitchenaid.se
    Emma Frans sammanfattar
Smart, insiktsfull, rolig, allvarlig och lagom skvallrig. Epidemiologen och vetenskapsjournalisten Emma Frans bok Alla tvättar händerna är hennes personliga sammanfattning av pandemiåret 2020, ett år där hon stän- digt besökte tevestudior och träffade andra forskare och på ett oväntat sätt kom att hamna mitt i debatten.
Boken är underhållande och allvarlig och ger ett smått tragikomiskt perspektiv på hur svårt det är att förklara ett osäkert forskningsläge för allt mer upprörda människor, politiker och ledarskribenter som kräver starka och effektiva åtgärder mot någonting som inget
riktigt vet hur det ska bekämpas och vad som ens hjälper. Den visar också hur vetenskap fungerar utifrån exempel som vi alla
upplevt och kunnat följa i realtid.
www.volante.se www.bokus.com
     Härdat material golvar föregångare
Ask är det senaste tillskottet till Bjelins produktfamilj av härdade trägolv. Golvytan pressas under hårt tryck och hög värme för att bli slitstark. Den matta lacken skyddar träet mot fläckar och gör golvet lättskött samtidigt som ytan behåller den varma träkänslan.
– Härdade trägolv har seglat upp som ny favorit i sortimentet. Den nya innovationen, härdade golv är lika banbrytande som treskiktsparketten var när den kom på 40-talet och helt ersatte de massiva dyra trägolven som var svåra att installera. Vi kan se ett liknande skifte nu med den här nya kategorin prisvärda och hållbara trägolv, säger Johan Larsson, sälj- och marknadschef på Bjelin.
www.bjelin.se
  COUNTRY SMART
45
  
   43   44   45   46   47