Page 87 - Demo
P. 87

03
ODN8039077L
„כרית אוויר קדמית של הנהג (1)
מכל מקום, ניפוח מהיר של כריות האוויר עלול אף הוא לגרום לפציעות ובכלל זה שפשופים בפנים, חבטות או שבירת עצמות שכן מהירות ההתנפחות גורמת להתנפחות כריות האוויר בעוצמה רבה.
ישנן אפילו נסיבות שבהן מגע עם כרית האוויר אשר בטבור גלגל ההגה עלול לגרום לפציעות קטלניות במיוחד אם הנוסע נמצא קרוב מדי לגלגל ההגה.
ביכולתך לנקוט באמצעים להפחתת סכנת הפציעה כתוצאה מהתנפחות כרית אוויר. הסיכון הגבוה ביותר נובע מישיבה קרובה מדי לכרית האוויר. כרית האוויר זקוקה למקום להתנפח בו. מומלץ שהנהג ישב רחוק ככל האפשר בין מרכז גלגל ההגה ולבין מרכז החזה, תוך המשך שליטה טובה ברכב.
בנוסף להתנפחות בתאונות צד רציניות, הרכב מצויד בחיישן התהפכות, כריות האוויר הצדיות ו/או כריות האוויר מסוג וילון יתנפחו אם מערכת החישה מאתרת התהפכות.
כאשר מאותרת התהפכות, כריות האוויר מסוג וילון ישארו מנופחות לפרק זמן ארוך יותר כדי לסייע בהגנה מפני היזרקות, במיוחד כאשר נעשה בהן שימוש בשילוב עם חגורות הבטיחות. (אם הרכב מצויד בחיישן התהפכות)
כדי לסייע במתן הגנה, כריות האוויר חייבות להתנפח במהירות. מהירות הניפוח של כריות האוויר היא תוצאה של פרק הזמן הקצר ביותר שבה מתרחשת התאונה והצורך בניפוח כרית האוויר בין הנוסע לבין מבנה הרכב, לפני שהנוסע יוצר מגע עם חלקי הרכב השונים. מהירות ההתנפחות מפחיתה את הסכנה לפציעות חמורות ואף קטלניות וזה למעשה חלק הכרחי בתכנון כריות האוויר.
כאשר יחידת SRSCM מאתרת חבטה חזקה בקדמת הרכב, היא תפעיל אוטומטית את כריות האוויר.
3-47
























































































   85   86   87   88   89