Page 73 - OH15
P. 73

Foto: Lennaert Ruinen
WIJ ZEGGEN Column Werner Brandao
DAN MAAR EEN DOOSIE
 MINDER HOOR...
Met drie Rotterdamse profvoetbalclubs in de eredivisie afgelopen seizoen zijn wij als Rotterdammers toch wel echt op onze wenken bediend, maar laten we niet onder stoelen of banken steken dat Feyenoord de voetbalclub is die vele harten van Rotterdamse havenarbeiders sneller doet laten kloppen. Zeg je de haven van Rotterdam, dan komt daar eigenlijk in één adem Feyenoord achteraan. Het is niet voor niets dat de reclameborden van tal van bedrijven die de haven van Rotterdam dienen vol trots pronken wanneer je in De Kuip bent.
De haven van Rotterdam staat nooit stil. Het is een continu proces waar havenarbeiders elke dag door weer en wind werken. Dat betekent dat zij niet altijd in hun geliefde Kuip kunnen zijn of naar een wedstrijd kunnen kijken. Ik kan me nog goed herinneren dat ik samen met collega’s via de radio naar de wedstijden van Feyenoord luisterde. Je zag soms aan de manier van draaien van
de kraanmachinist wanneer het spannend was in zo'n wedstrijd. Soms werd de kraan zelfs even stilgezet en hoorde je over de portofoon: ’Dan maar een doosie minder hoor’. Geweldig, toch?!
Maar hoe moet die kampioenswedstrijd wel niet zijn beleefd in onze haven? Het kan toch niet anders dan dat alle apparaten die radiofrequentie 93.4FM ontvangen in de haven, aan hebben gestaan? Gegarandeerd dat er na het laatste fluitsignaal en het binnenhalen van de titel een doosie minder is gedraaid.
Feyenoord en het werken in onze haven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beide worden soms vervloekt wanneer je in een nachtdienst bijvoorbeeld tot op het bot toe verzopen bent of het spel van Feyenoord door de ogen van de toeschouwer om te huilen is, maar weet je wat zo mooi is? Voor beide geldt eigenlijk maar één codewoord en dat is passie!
ONZE HAVEN • 73
 
   71   72   73   74   75