Page 55 - MAKSİMUM BİZ | TEMMUZ 2015
P. 55

                  gerektiğini biliyor musunuz? Liv Hospital İstanbul Beslenme ve Diyet Uzmanı Serap Güzel, iyi bir metabolizmaya sahip olmanız için asla aç kalmamanız gerektiğini belirte- rek şunları söylüyor: “Aç kalmamaya dikkat ederek, öğünlerinizi atlamamaya çalışın. Çünkü aç kalmak iştahınızın daha da açıl- masına sebebiyet verir ve metabolizmanızın yavaşlamasına yol açar.”
1 BOL SIVI TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERİN
Güne uyanır uyanmaz bir bardak su ile başlayın ve gün içerisinde su içmeye özen gösterin. Çünkü su, metabolizmanın hız- lanması konusunda büyük bir öneme sahip. Tüketilmesi gereken su miktarı kişiden kişiye değişmekle birlikte vücudunuzun her gün en az iki litre suya ihtiyacı var. İçecek demişken, kafeinli içecekleri az tüketmeye özen gösterin. Kahve, çay, asitli içecekler ve meyve suları yerine beyaz çayı tercih ede- bilirsiniz. Gün içerisinde içilen iki üç fincan beyaz çay metabolizmanızı hızlandırır.
2 KAHVALTIYI GÖRMEZDEN GELMEYİN!
Öğün atlamamanız gerektiğini daha önce de belirtmiştik. O nedenle en önemli öğün olan kahvaltıyı asla es geçmemeli ve sık sık sağlıklı atıştırmalıklarla beslenmelisiniz. Öğününüzde kahvaltıya yer vermemeniz vü- cudunuzu korumak adına metabolizmanızın yavaşlamasına yol açar.
Metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız öğün atlamamanız gerekiyor. Kahvaltınızı asla es geçmeyin, sık sık sağlıklı atıştırmalıklarla beslenin ve akşam yemeğinizi asla geç saatlere bırakmayın.
3
Akşam yemeğini geç saatlere bırakmayın. Yapılan araştırmalara göre, kuvvetli bir kahvaltı ve öğle yemeği ile hafif bir akşam yemeği yiyerek kilo verebilirsiniz. Bu neden- le akşam yemeğini olabildiğince erken bir saatte, mümkünse yatmadan en az dört saat önce yemeye dikkat edin.
4YİYECEKLERİNİZİ
YAVAŞ ÇİĞNEYİN
Yemeklerinizi yavaş yavaş yemeye çalışın. Çünkü tokluk hissi, yemek yenildikten 20 dakika sonra hissedilir. O nedenle lokmala- rınızı iyice çiğneyin ve yemeğinize sık sık ara verin. Kısa süre sonra doyduğunuzu hisse- deceksiniz. Yemekleri yavaş yiyebilmek için her yemeğin yanında salata yemeğe çalışın, çünkü çiğ sebzeler çiğneme hızınızı yavaş- latır.
5YAĞ KULLANIMINA DİKKAT! Yemek pişirirken özellikle tereyağı, iç yağı gibi hayvansal kökenli doymuş yağ- lar yerine zeytinyağı ve diğer bitkisel sıvı yağları tercih edebilirsiniz. Dışarıda yemek
  AKŞAM YEMEĞİNİ ERKEN
SAATLERDE YİYİN
   maksimumbiz | 53
 



















































































   53   54   55   56   57