Page 3 - BODRUMDergi | MAYIS 2024
P. 3

Merhaba,
Çağımızın en hızlı gelişen ve hayatımızı en çok etkileyen teknolojilerinden biri olan yapay zekâ, gün geçmiyor ki yeni bir sektörde kendini göstermesin. Son olarak yayıncılık sektöründe aktif bir şekilde kullanılmaya başlayan yapay zekâ, kitap okuma alışkanlıklarını da değiştiriyor. Yayıncıların yüzde 65’i yapay zekânın endüstride yeni bir dönem başlatacağına inanıyor. Öyle ki yapay zekâ ile şekillendirilen e-kitap okurlarının sayısının pandemi öncesi döneme göre yüzde 37,5 artarak 2027’de 1,1 milyar kullanıcıya ulaşması bekleniyor.
AR (Artırılmış Gerçeklik), AI (Yapay Zekâ), ML (Makine Öğrenimi) ve hareket sensörleri gibi teknolojiler birçok sektörün geleceğine yön veriyor. Müşteri deneyimlerini geliştirmekten operasyonları optimize etmeye kadar farklı hususlarda kullanılırken şimdi de güzellik endüstrisi bu teknolojilerle dönüşüyor. Saç kesimi ve tasarımı, yapay zekâyla daha yaratıcı, özgün ve kişiselleştirilmiş bir boyuta evriliyor. Saç stilistleri için deneme yanılma yöntemi geride kalırken saç simülasyonu, kişiye özel binlerce tasarım yapılmasına kapı aralıyor.
Uzun bir süre tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisini geride bıraksak da etkileri ve sonuçları hâlâ tartışılmaya devam ediyor. Bir yandan da yeni tehditlerle mücadele ediliyor. Bunlardan biri de çağın pandemisi olarak adlandırılan D vitamini eksikliği. D vitamini eksikliği ve yetersizliği bir milyardan fazla çocuk ve yetişkini etkileyen küresel bir sağlık sorunu olarak ortada duruyor. Özellikle hamile, obez, çocuk, ileri yaş, cilt rengi koyu ve doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan kişiler yüksek riskli grup olarak değerlendiriliyor. Türkiye’de her 10 kişiden 9’unda D vitamini eksikliği
var. Uzmanlar; hâlsizlik, yorgunluk ve sürekli tekrar eden enfeksiyonları olanların zaman kaybetmeden doktora başvurmaları gerektiğini söylüyor.
Ülkemizin en önemli sektörlerinden biri de hiç şüphesiz Turizm... Yılın
4 mevsimini yaşayan nadir ülkelerden biri olarak bulunduğu jeopolitik coğrafyada konumlanan Türkiye’nin en önemli turizm alanlarından biri deniz-kum-güneş üçlemesinin yer aldığı yaz turizmi... Özellikle Ege’den başlayıp Akdeniz’e uzanan eşsiz plajlarında uzun süre devam eden güneş ve muhteşem deniz yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 2024
yılı ilk çeyreğinde ziyaretçi sayısı geçen seneye göre yüzde 16,7 artarak
9 milyon 68 bin oldu. Türkiye; turizmde 2024 hedefi olan “60 milyon
turist 60 milyar dolar gelir” hedefine emin adımlarla ilerlerken enflasyon nedeniyle yerli turistler, geçmiş dönemlere göre daha ucuz tatil için farklı arayışlara yöneliyor. Mısır da bunlardan biri. Türkiye-Mısır yakınlaşması, Şarm El Şeyh’in vizesiz olması ve düşük maliyeti nedeniyle Türkler Ramazan Bayramı’nda Mısır’ı tercih etti. Ülkeye yapılan ziyaretler geçen yıla göre 3 kat arttı. Yabancılar için cazip kampanyalar düzenleyen turizimcilerimizin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da daha uygun fiyatlara tatil yapabilmeleri adına çözümler üretmeleri gerekiyor. Aksi takdirde kendi ülkemizde tatil yapamayacak duruma geleceğiz.
Seyahat, kültür-sanat, moda, sağlık, tasarım, gastronomi, gurme ve daha birçok konuda ilginizi çekebilecek içerikler BODRUMDergi’nin Mayıs sayısında sizleri bekliyor. Bir göz atmanızı öneririm. Keyifle okuyun.
Sevgiler,
Seda Küçük
Ajans Başkanı
“
çözümler üretmeleri”
EDİTO
    Türkiye; turizmde
2024 hedefi olan “60 milyon turist 60 milyar dolar gelir” hedefine emin adımlarla ilerlerken enflasyon nedeniyle yerli turistler, geçmiş dönemlere göre daha ucuz tatil için farklı arayışlara yöneliyor. Yabancılar için cazip kampanyalar düzenleyen turizimcilerimizin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da daha uygun fiyatlara tatil yapabilmeleri adına
 gerekiyor.
 01














































































   1   2   3   4   5