Page 166 - sce smart
P. 166

אופטימיזציה למיכל בחישה וחקר השפעתם של פרמטרים שונים על מאפייני הבחישה פרויקט 001-CHE
מאת: יצחק אבוטבול; itzikroland@gmail.com
בהנחיית: ד"ר מיכל גולדנברג והגב' כריסטינה בללוב
SCE המכללה האקדמית להנדסה אשדוד, המחלקה להנדסה כימית, קמפוס אשדוד
ערבוב ובחישה של נוזלים הנן פעולות הנדרשות לצורך תהליכים מגוונים בתעשייה. ייעול תהליכים אלו הנו מרכיב קריטי ובלתי נפרד מהצלחת התהליך. פרויקט זה עסק באופטימיזציה של מיכל בחישה סטנדרטי וחקר את השפעתם של פרמטרים שונים על מאפייני הבחישה.
הניסוי כלל שימוש בשלושה סוגים של בוחשים: טורבינה, פרופלור ומשוט. תחילה, נבדק הכוח הנדרש לבחישה כתלות בסוג הבוחש והאחוז המשקלי של תמיסת גליצרול-מים, אשר מהווה מודל לזרימה. הכוח הנו מדד עקיף ליעילות התהליך, המיוצג ע"י טווח אופטימלי, השונה בין מערכת למערכת. בהמשך, נבחנה המערכת בנוכחות תרחיפים, במטרה לדמות תהליך תעשייתי (כגון תהליך הגיבוש) ונבחנה השפעתם של הפרמטרים השונים על תהליך הבחישה בסביבה בה מתרחשת הרחפה. לבסוף, נחקרו קווי הזרימה אשר נוצרים על ידי בוחשים בעלי תצורות שונות. חלק זה של הניסוי בוצע בתמיסת גליצרול טהור על מנת לאבחן את קוי הזרימה בצורה המייטבית. הבדיקה נעשתה באמצעות פיגמנטי צבע אשר הראו באופן איכותני את
ההבדלים במשטרי הזרימה כתלות בבוחשים השונים.
עיקרי הממצאים הראו כי, ככל שמהירות הסיבוב עולה, כך עולה הכוח לבחישה, כאשר בוחש מסוג משוט במיכל המכיל מחיצות הראה את הכוח הגבוה ביותר לבחישה. בהרחפה של מוצקים, השוני בכוח הבחישה ניכר בעיקר במיכלים ללא מחיצות.
מודלים ניסיוניים אלה יהוו תשתית להרחבת והעמקת תכני הלימוד במסגרת "המעבדה להנדסה כימית".
166

























































































   164   165   166   167   168