Page 13 - SportKontakt 1-2021
P. 13

pagina 7
  Eerste bekerwedstrijd van Lyra 1
Zaterdag stond de eerste bekerwed- strijd op het programma. De tegenstan- der was FC Oegstgeest, eveneens uit- komend in de derde klasse. Na 30 sec stond de 0-1 voor Oegstgeest al op het bord. Een onoplettendheid in de ver- dediging werd direct afgestraft door de tegenstander. Hierna nam Lyra het heft in handen en was het de ploeg die het meeste in balbezit was, maar tot grote kansen leidde dit nog niet direct.
Het duurde tot de 18e minuut. Vanuit een ingooi maakt het jonge talent Rem- co van Velden een mooie dieploopac- tie en bediende de goed opgestelde Jari van Dijk met een messcherpe en harde voorzet. Jari maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje en schoot de 1-1 binnen. In de 41e minuut kwam Oeg- stgeest toch weer op voorsprong. Een afstandsschot kwam via de onderkant van de lat terug het veld in en de, wel- iswaar in buitenspel staande spits, kop- te de rebound binnen. Helaas nam de scheidsrechter het terechte vlagsignaal niet over.
Beauty
2 minuten voor rust kwam Lyra toch weer op gelijke hoogte. Via een snel- le uitbraak kwam Rik Kiela in balbezit. Hij bediende Jack Binnendijk met een scherp aangesneden pass en wat Jack daarna deed zie je niet vaak op de voet- balvelden (betaald- en amateurvoetbal). Dit was puur genieten! Een aanname, op volle snelheid en onder druk, met zijn rechterbeen en daarna een fantas- tische afronding met links in de rechter bovenhoek. Een wereld goal! (bewegen- de beeldenvolgen op Facebook)
Tweede helft
Na de rust startte Lyra weer fel en had het een duidelijk veld overwicht. Maar balbezit zonder grote kansen af te dwin- gen heb je niet veel aan. Daar zal de ploeg nog aan moeten werken. Oeg- stgeest counterde er een aantal maal goed uit en uit een van de counters maakte Oegstgeest in de 58e minuut de 2-3.Ook deze werd mooi binnenge- schoten. Ook aan dit doelpunt hadden er een aantal dingen beter gemoeten aan kant van Lyra. Lyra rechtte wederom
de rug en ging door met waar het mee begonnen was. Vanuit balbezit op zoek kansen. De druk werd opgevoerd en dit leidde tot een aantal kansen/mogelijk- heden. In de 81ste minuut ontstond er vanuit een corner een scrimmage voor de goal en op de inzet van Robin werd de bal met de hand/arm van de lijn gehaald. De penalty die hieruit volgde werd door Robin feilloos ingeschoten.
Lyra rook bloed en wilde meer. In de 85ste min kreeg Lyra een vrije trap aan de zijkant van de 16m. Invaller Sam de Brabander ging achter de bal staan en draaide de vrije trap tussen de palen in de verre hoek. 4-3 Lyra! De laatste momenten gaf Lyra nog wel een kop- kans weg vanuit een vrije trap, maar gelukkig ging die bal net naast. Het eni- ge smetje op de wedstrijd was de rode kaart van Remco van Velden. Zwaar bestraft, maar de overtreding was eigenlijk niet nodig.
Lyra 2 behaalde een mooie 1-3 over- winning tegen hoofdklasse Jodan Boys en ook Lyra 3 wist haar wedstrijd om te zetten in een 3-4 overwinning. Volgen- de week speelt Lyra uit bij BSC’68 wat haar eerste bekerwedstrijd wist te win- nen tegen SJZ.