Page 27 - SportKontakt 1-2021
P. 27

pagina 14
  LYRA JO13-1 wint met 5-3 (2-3) van 2e divisionist Zwaluwen JO13-1
Afgelopen zaterdag, thuis op LYRAnel- lo de 2e bekerwedstrijd voor de boys van LYRA 13-1 die in de hoofdklasse acteren. De mannen mogen aantreden tegen Zwaluwen 13-1 wat uitkomt in de 2e divisie. Nadat vorig weekend onge- lukkig een nipte nederlaag werd gele- den tegen medehoofdklasser VCS 13-1 wilden de mannen vandaag koste wat kost winnen. Onder een heerlijk zonne- tje en met veel publiek langs de lijn (of leek dit zo omdat er steeds 1,5 meter tussen het publiek zat ć) De bezoekers uit Vlaardingen komen na 10 minuten op een 0-1 voorsprong doordat LYRA niet scherp is in de duels en de spits van de bezoekers hard en hoog bin- nenschiet. We pakken de draad weer op maar onze mogelijkheden strand- de steeds in schoonheid. Na 18 minu- ten valt de 0-2 uit een cornerbal waar de mannen niet duidelijk zijn wie er nou wie dekt en de achterstand is verdub- beld. Hierna krijgt LYRA zelf ook weer wat mogelijkheden maar of de eind- paas is niet goed of de afwerking is niet krachtig genoeg. Na 23 minuten krijgen wij een corner te nemen en nu is Zwa- luwen niet scherp in de coaching/man- dekking en de 1-2 is een feit. Na deze goal gaat het spel op en neer met kan- sen voor beide goals maar het is Zwa- luwen wat na balverlies voorin van de roodwitten uit de counter op een 1-3 voorsprong komt. Het is wachten op het rustsignaal wanneer de Zwaluwengoa- lie de bal nog 1x naar hun voorwaartsen wil sturen maar de bal wordt goed door ons onderschept, de diepte ingestuurd, breed gelegd en onze spits schiet de bal
van 20 meter over de nog teruglopende keeper en de 2-3 is daar. Na de aftrap volgt het rustsignaal en dat is toch lek- kerder met maar 1 goal verschil.
Na de limonade, de tactische tips van de trainers en de wissels verschijnen de mannen weer op de prachtig gemaaide grasmat voor de 2e helft.
De 2e helft is nog maar net onderweg als LYRA de gelijkmaker op het niet aan- wezige scorebord schiet. Nadat de 2 voorgaande corners nog weggehaald konden worden was de 3e poging wel raak als Zwaluwen dezelfde fout maakt als LYRA de 1e helft deed waardoor we vrij konden binnenkoppen bij de 2e paal. Hierna werd het een fysieke en conditionele strijd want beide teams speelde voor de overwinning. Zwaluwen had weinig grip op de snelheid bij LYRA voorin en hadden veel overtredingen nodig om ze af te stoppen. Halverwe- ge de 2e helft is dit ook het geval en op randje ‘16’ mag de thuisploeg een vrije trap nemen en deze wordt goed hard binnengeschoten in het dak van het doel; 4-3. Na deze goal moet nu Zwa- luwen opzoek naar de gelijkmaker maar LYRA staat goed gegroepeerd en geeft weinig meer weg en kan 2 minuten na de goal weer juichen als een vlotte aan- val beheerst wordt afgemaakt 5-3... helaas de vlag is omhoog en LYRA wordt een zuivere goal door de neus geboord. Het spel wordt soms wat harder maar LYRA laat zich hierdoor niet gek maken en blijft volharden in het zoeken naar de voorwaartsen, soms met mooie combi- naties, soms met gewoon een lange bal
van achteruit en ook hierdoor ontstaat uiteindelijk weer een vrije trap op rand- je ‘16’ als de verdediging van de bezoe- kers weer aan de noodrem moet trek- ken. Bijna op dezelfde plek als de vorige vrije trap is het nu wederom raak door- dat de bal hoog in de touwen verdwijnt; 5-3. Zwaluwen probeert het nog wel en LYRA krijgt ook nog wat mogelijkheden maar gescoord wordt er niet meer.
LYRA kan terugkijken op een redelij- ke wedstrijd tegen een hoger spelen- de tegenstander. De 1e helft geven we de goals te gemakkelijk weg en staan we niet altijd goed gepositioneerd als we naar de tegendoelpunten/omschakeling kijken maar wat we in de 2e helft beter oppakken. Door te blijven geloven in een goed resultaat en vooral, door kei- hard te werken met en voor elkaar uit- eindelijk een mooie overwinning heb- ben gepakt tegen een aansprekende tegenstander. Al met al dus een knap- pe prestatie van de rood/witte boys op thuisbasis LYRAnello.
In de onderstaande bijgevoegde link een filmpje met de hoogtepunten uit de wedstrijd. https://www.youtube.com/channel/ UCsLawQgBALQ9ofB_MKBfo-w De samenvatting en de 1e en 2e helft tegen Zwaluwen