Page 15 - SportKontakt 4-2022
P. 15

pagina 8   Lyra 1 speelt gelijk tegen de koploper  Lyra behaalde gisteren een verdienste- lijk gelijkspel tegen koploper Verburch uit Poeldijk. De wedstrijd begon al hoopvol voor Lyra; immers in de eerste minuut had Lyra al kunnen en moeten scoren. De keeper van Verburch maak- te een fout waaruit Lyra had moeten scoren, helaas ging het schot van jari v.Dijk net naast. Twee minuten later was Lyra weer kansrijk, eerst kwam de bal op de paal en in de rebound werd over- geschoten. Iedereen ging er eens goed voor zitten, dat zou wat worden! Maar niet alleen Lyra kreeg een paar goe- de mogelijkheden, ook Verburch ver- scheen een paar keer kansrijk voor het Lyra doel. Echter was scoren voor beide ploegen een te grote opgaaf. In de 16e minuut raakte een Verburchspeler ern- stig geblesseerd aan zijn enkel en moest worden vervangen. Na dit incident zak- te het spelpeil aanmerkelijk, totdat Marc den Toom weer een grote kans kreeg de score te openen. Zijn schot vloog ech- ter weer net over. In de blessuretijd van de eerste helft moest keeper Kenny Lip- man handelend optreden om Verburch van scoren af te houden, hetgeen hem goed lukte. Na de rust had het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen Mike Bruggeling gewis- seld voor Luke Boeters. Verburch nam het spel meer in handen en schiep enkele mogelijkheden, maar Kenny Lip- man trad afdoende handelend op. In de 62e minuut werd Kevin v. Velden gewis- seld voor Roy v.d. Sar. Tevergeefs werd geprobeerd Roy in stelling te brengen, maar tot resultaat leidde dit voorals- nog niet. In minuut 70 kreeg Verburch een enorme kans, maar voor een leeg doel faalde de aanvaller van Verburch door de bal naast te schuiven. 1 minuut later schoot Roy v.d. Sar hard op het Verburchdoel, maar de keeper keerde zijn schot bekwaam. In de 78e minuut werd Thom Kuyvenhoven gewisseld voor Sam den Hoed. Het slotakkoord was voor Jelle Schelvis, maar hij zag zijn schot net naast gaan. De goed leidende arbiter Pieterman uit Wateringen maakte vervolgens een eind aan deze strijd met een toch wel terechte uitslag. Man of the match werd Laurens v. Mar- rewijk, de speler van de week was Koert v.d. Berg en de wedstrijdballen waren geschonken door Administratiekantoor Buitelaar en Freight Line Europe. De opstelling van Lyra: Doel: Kenny Lipman, Achter: Mike Bruggeling, Mario Nijgh, Laurens v. Marrewijk en Dennis Vos- kamp, Midden: Robin Vijverberg, Jesse Schel- vis en Thom Kuyvenhoven, Voor: Marc den Toom, Jari v. Dijk en Kevin v. Velden. Speler van de week: Koert v.d. Berg Mijn naam is koert v.d. Berg, ik ben geboren op 21-10-2011. Mijn vader is Martijn en mijn moeder is Monique. Ik heb een broer, Jort en een zus, Iris. Ik zit op de Prins Willem Alexanderschool in groep 6 bij meester Gerco. Mijn favo- riete vak is rekenen, ik vind geschiede- nis niet zo leuk. Ik wil later graag tuin- der worden. Ik ben verdediger in de JO 11-2, mijn begeleider Robin Vijverberg heeft de wedstrijd gefloten We speel- den tegen Full Speed en hebben dik verloren. Ik vind Feijenoord en Ajax alle- bei goede clubs. Mijn prognose voor de wedstrijd van vanmiddag is 5-2. Ik bedank Robin Vijverberg voor de bege- leiding en Lyra voor de leuke middag!!