Page 27 - SportKontakt 5-2020
P. 27

pagina 14
  JO19-1 Lyra - Monster (hoofdklasse)
Een echte Westlandse derby op de Zweth. Vooraf waren er al flink wat kaar- ten geschut: Monster staat op de 2e plek en Lyra op plaats 9 met maar 5 punten minder.
Maar een streekduel is altijd een apar- te wedstrijd die je wilt winnen met extra publiek en dito emoties.
De tribune bij Lyra was flink bezet met zowel veel Lyra toeschouwers als veel meegekomen Monster-fans. Iedereen ging er eens goed voor zitten. Uitgezonderd onze trainer Jeroen, ‘de kleine generaal’, die niet of nauwelijks in de dag-out heeft plaatsgenomen maar vanaf de zijlijn zijn mannen heeft aange- vuurd. En dat kan die, klein van formaat maar groot in coaching en volume maar altijd opbouwend en sturend.
Monster begon veel beter dan Lyra met een flink overwicht, het leidde niet tot echte kansen voor Monster. Na dit offensief herstelde Lyra zich en de eer- ste de beste goede aanval was gelijk raak: 1-0
Onze jongens hebben tot op heden met wisselend succes hun wedstrij- den gespeeld. Tegen wat betere tegen- standers laat Lyra zich van zijn beste kant zien en dan kan het spel van hoog niveau zijn met goed aanvalsspel over diverse schijven, technisch hoogstaand, tactisch uitgedokterd en effectief. Maar ook is het spel nog te vaak wat te mat en
te voorspellend, Jeroen heeft nog werk genoeg aan de winkel maar daar is hij voor aangesteld.
Naar mate de eerste helft verstreek en lyra meer en meer vat op de wedstrijd kreeg scoorde Monster uit een corner, onnodig en jammer voor Lyra.
Na rust kregen de vele Lyra-toeschou- wers waar ze voor kwamen, de messen waren schijnbaar in de rust flink gesle- pen wat uitmondde in een barre pot voetbal, Lyra kreeg een flink overwicht met een aantal kansen, echter Mon- ster scoorde weer uit een dood spelmo-
ment, het kreeg een pingel voor aange- schoten hands, helaas maar waar.
In de korte tijd dat Jeroen voor dit elf- tal staat en ondersteund wordt door z’n assistent Niels de Jong, heeft hij als Lier- se coach ook oog voor diverse randza- ken zoals blessures, fysio-bezoek, uitleg naar ouders, regelmatige privégesprek- ken met de spelers, verslaglegging van diverse zaken en uiteraard ook met z’n allen, inclusief de gehele selectie, een avondje bowlen met een hapje en een drankje. Ook dat is voetbal.
Met nog 10 minuten te spelen en 1-2 score op het bord deed Lyra het uiter- ste om de stand om te buigen, gelukkig viel de terechte gelijkmaker net op tijd. Al met al een derby-waardige wedstrijd waar Lyra net te weinig kreeg maar met deze instelling op zak mogen de jon- gens zeker naar boven kijken.
Het seizoen is nog jong en alles ligt nog voor het grijpen.
De jongens spelen om de 2 weken thuis om 14.30 uur op het hoofdveld, als het 1e team van Lyra uit speelt, mis het niet, spektakel verzekerd!