Page 13 - SportKontakt 1-22
P. 13

pagina 7   Lyra JO11-2 neemt de punten mee uit Maasdijk De jongens van JO11-2 hebben op zater- dag 4 september 2021 hun 1e wedstrijd van het seizoen gewonnen tegen Maas- dijk JO11-2JM. Het was een uitwedstrijd tegen het altijd lastige Maasdijk. Om 10:00 uur begon de wedstrijd op een mooie zonnige dag. Martijn van den Berg, Erik de Visser en Ron Lutterman zullen dit seizoen het team afwisselend begeleiden. Het team bestaat uit Pepijn van der Zan- de, Dani de Visser, Luuk Pruijsen, Sem Stolze, Joris Lutterman, Koert van den Berg, Zeno Sariman, Filip Kostadinov, Sven Boers en Bastiaan Zoeteweij. De wedstrijd begon met een enorme kans voor Maasdijk. De bal werd van een afstand met een gematigd schot op het goal geschoten waar niemand van Lyra meer stond. Joris wist een goal te voorkomen door een sprintje te trek- ken en de bal nog net voor de lijn weg te schieten. Een spannend moment kan ik u zeggen. Na dit moment herpakte Lyra zich en werd er voornamelijk op de helft van Maasdijk gespeeld. De wedstrijd werd gespeeld op een half veld met echt gras. Er werd om beurten gewisseld, waarbij de spelers (behalve de keepers) 2 keer wissel moesten staan. Bastiaan kon niet bij deze wedstrijd zijn. Koert was de eerste helft keeper. Hij heeft het heel rustig gehad. Sem heeft het keepersshirt in de 2e helft aange- trokken en heeft ook bijna niets te doen gehad. Luuk maakte het 1e doelpunt van de wedstrijd, maar ook het 2e, het 11e, het 12e en het laatste doelpunt. Luuk stond in de voorhoede en kreeg de ballen aangespeeld om zodoende te scoren. Zeno scoorde de 0-3, Filip de 0-4 en Sven de 0-5. Omdat Lyra veel aan de bal was, kre- gen zij een hoop kansen om op goal te schieten. En dat werd beloond met veel doelpunten. Dani had een mooie actie, echter werd er door de tegenstander aan zijn arm getrokken om zijn actie te onderbreken. Maar hij bleef doorgaan en kon de bal voorgeven aan Zeno die zijn 2e doel- punt in de wedstrijd scoorde. Dani zijn positie was ondertussen gewij- zigd van spits naar laatste man. Maar dit weerhield hem niet om te scoren.