Page 13 - SportKontakt 6-2022
P. 13

Quintus JO17-1 - VV Lyra JO17-2 Vandaag stond Quintus JO17-1 uit op het programma. Voor de 17-2 van Lyra een belangrijke wedstijd om boven- in mee te blijven draaien. We kregen ochtends 2 afmeldingen waardoor we nog wat moesten regelen. Om 12.00 mochten wij beginnen met de aftrap. De tegenstander zetten gelijk goed druk waardoor we een vervelen- de terugspeelbal hadden. Onze keeper miste hem volledig waardoor die in de goal belande. Zo stond het in de eerste minuut al 1-0. Dit heeft het elftal wak- ker geschut. Ze zijn met de minuut beter gaan voetballen en hebben de tegen- stander geen moment meer laten voet- ballen. Ze gaven de ballen veelal alleen maar diep. Hierdoor ging het wel een keer bijna fout. Dit door een botsing. Onze keeper Giel van de meer kwam er slecht uit en heeft tot de rust met moeten bikkelen met pijn. De jongens van Lyra bleven hun taak uitvoeren en dit resulteerde in hele mooie aanval- len en goed voetbal. Halvewege werd dit beloond. De eerste corners gingen mis. Stefan Vijverberg nam de volgende en legde hem op het hoofd van Thymen Groen die hem schuin van de keeper binnen kopte en zo werd de stand gelijk getrokken. De jongens van Lyra trokken de tank nu helemaal open en gingen vol voor nog meer doelpunten. We ble- ven goed voetballen. Vaak was het met 1 kaats genoeg om een medespeler te bereiken. Stefan Vijverberg kreeg de bal van Jesse van Geest aangespeeld in de drukte en schoot op de goal met suc- ces. De bal belandde achter de keeper en stonden we verdiend met 1-2 voor. Hierna zijn we gewoon verder gegaan. De 1-3 is een perfect voorbeeld van de bal verplaatsen naar de andere kant. Stefan Vijverberg gaf de bal cross op Jarno van Santen. Hij nam hem aan op zijn borst aan in de loop en kon gelijk verder en een schot op goal lossen. De bal was zo geplaatst waardoor die achter de keeper in het net belande en zo de 1-3 kon maken. Jarno van Santen wordt beloond met een goal doordat hij heel de wedstijd al heel goed aan het spe- len is. Hierna bleven we doorgaan tot de rust. Zo konden we gaan rusten met een 1-3 voorsprong. In de rust zijn Gijs tanke en Fabio Bake- laar aangesloten en ook Thijmen van der voorn om de geblesseerde Giel van de meer te vervangen. In de rust heb- ben we aangeven. Wat ze moeten doen om dit spel vast te houden. Nu mocht Quintus beginnen. Waar ze gelijk de bal lang speelde. Onder deze druk kwamen we moeilijk uit heel de 2de helft. Het ging op en neer. Waar bij ons de ruimtes de 2de helft wat gro- ter werden ging de tegenstander daar- door wat beter voetballen. Nu moesten we hard werken om de voorsprong vast te houden dit deden de jongens goed. Dit ging heel de 2de helft zo door waar- door het spannend bleef. Thijmen van de voorn was een aantal keer belang- rijk met zijn reflex. Julian van Os viel de laatste 15 a 20 minuten in en deed het als selectiespeler van onder 15 zeker niet slecht. Hij blokte een schot van de tegenstander alleen belande op de paal. Dit keer wel aan de goede kant waar- door de keeper hem kon pakken dus onbewust goed verdedigd zeiden we langs de kant tegen elkaar. Na 80 minu- ten floot de goed fluitende scheidsrech- ter af. Zo hebben we opnieuw 3 punten kunnen bijschrijven. We hebben de jongens een compliment gegeven voor hoe ze deze wedstijd gespeeld hebben en daarmee bedoelen we ook heel het team. Wij willen er toch een uitpakken. Jarno van Santen die vaker op de bank zat dan hij wilde liet vandaag zien dat hij echt wel een waar- de kan zijn voorin. Onze complimen- ten voor hoe je gespeeld heb. Wat ons betreft de man van de wedstijd ondanks dat we niemand te kort willen doen!!!! Opstelling: Giel van der meer (40ste min Thijmen van der Voorn), Stef Vreug- denhil (63ste min Julian van Os), Finn Zuidgeest, Thymen Groen, Luuk Berg- werf, Silvijn van der Voorn, Jesse van Geest, Boaz Valstar, Jarno van Santen (55ste min Fabio bakenlaar), Daan van der Berg (40ste min Gijs Tanke) , Stefan Vijverberg Wissels: Julian van Os, Gijs Tanke, Fabio Baken- laar en Thijmen van der Voorn Doelpunten: 1-0 Luuk Bergwerf (ED.) 1-1 Thymen groen 1-2 Stefan Vijverberg 1-3 Jarno van Santen Assist: Stefan Vijverberg (2x), Jesse van Geest (1x) Coach: Lars Hulstkamp Coach: Sjaak van Helten Leider: Dennis Zuidgeest Vlagger: Eric van der meer Met vriendelijke groet, De staf van Lyra JO17-2 pagina 7