Page 17 - SportKontakt 2-2022
P. 17

pagina 9
  Lyra 1 wint voor de 2e keer
 te! Michael du Chatenier kwam in de 84e minuut nog Baris Kucuksu vervan- gen. Het slotaccoord was voor Sam den Hoed: hij miste een enorme kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Kenny Lipman voorkwam met een paar goede reddingen dat DSVP gelijk kon maken. De tweede zege voor Lyra deze competitie was een feit!!
Komende zaterdag speelt Lyra de thuis- wedstrijd tegen het Haagse DUNO. U bent daar weer van harte welkom!
 Lyra speelde gisteren de uitwedstrijd tegen DSVP uit Pijnacker. Vooraf was de vraag of Lyra een vervolg zou kun- nen geven aan de flitsende start van vorige week, na de winstpartij tegen Quick Steps.
Lyra begon met de volgende opstelling: Doel: Kenny Lipman,
Achter: Luke Boeters, Mario Nijgh, Tom v. Os en Dennis Voskamp,
Midden: Robin Vijverberg, Jesse Schel- vis en Thom Kuyvenhoven,
Voor: Marc den Toom, Jari v. Dijk en Sam den Hoed.
Lyra begon de wedstrijd dominant, DSVP kwam nauwelijks over de mid- denlijn en concentreerde zich alleen op tegenhouden. In minuut 17 raakte Luke Boeters geblesseerd en werd vervangen door Baris Kucuksu, die dat verdienste- lijk deed. In de 19e minuut kreeg Lyra middels Marc den Toom een enorme kans om de score te openen, maar hij miste. Even daarna kreeg DSVP ook een grote kans , maar Kenny Lipman redde bekwaam. Direct daarna viel de eerste Lyra goal, gemaakt na een mooie aan- val door Sam den Hoed (bij zijn com- petitiedebuut). Marc den Toom pakte in de 31e minuut geel van de goed leiden- de scheidsrechter v.d. Wetering uit Oud Beijerland. Na wederom een gevaarlijke situatie voor het Lyra doel, scoorde Lyra in de daarop volgende aanval een bui- tenspel doelput. Dus ging de rust in met een 0-1 stand.
Direct na de rust drong DSVP fel aan op zoek naar de gelijkmaker. Die gelijkma- ker werd gescoord in de 53e minuut, en was op dat moment wel verdiend, 1-1. Jari v. Dijk stuurde een mooi schot even later naar de verre hoek, waardoor de keeper van DSVP kansloos was, 1-2. Thom Kuyvenhoven pakte in de 76e minuut nog geel, terwijl doelman Lip- man een aantal goede reddingen moest verrichten om de gelijkmaker te voor- komen. Die zelfde Thom Kuyvenho- ven kreeg in de 80e minuut een enor- me kans op een doelpunt, maar hij mis-