P. 11

pagina 6
  Lyra 1 weet weer wat winnen is!
21 mei 2022
Lyra versloeg gisteren KMD uit Waterin- gen met 2-1 en behaalde na een aantal nederlagen weer eens een overwinning. Dat gebeurde met een aantal jeugdspe- lers van de JO 19, die mochten bewijzen dat ze straks waardevol voor Lyra 1 zijn. Nou, dat is gelukt. Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen stuurde de volgende elf in het veld:
Doel: Kenny Lipman,
Achter: Dennis Voskamp, Brice de Boo, Robin Vijverberg en Rik Kiela,
Midden: Jesse Schelvis, Sam den Hoed en Thom Kuyvenhoven,
Voor: Robin Spreen, Rens v.d. Meer en Remco v. Velden.
Onder leiding van scheidsrechter Bon- gers ontspon zich een wedstrijd tussen twee vrijwel gelijkwaardige tegenstan- ders. Toch moest de Lyra defensie een aantal keren handelend optreden , maar met name Kenny Lipman had er goed het oog in. In minuut 32 maakte KMD een buitenspeldoelpunt, drie minuten later was het plotseling 0-1. In die zelfde minuut moest Rik Kiela zich laten ver- vangen door Thijs Bruin, waarna de rust aanbrak.
Na de rust ging Lyra natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker. Die werd gevon- den in minuut 68, er was eerst een gro- te kans voor KMD en uit de tegenaan- val scoorde Lyra middels Remco v. Vel-
den de 1-1. In minuut 73 werd Sam den Hoed gewisseld voor Stef v.d. Wel, die later de match winnaar bleek te zijn. In de 83e minuut kopte Stef v.d. Wel met een sierlijke boog de 2-1 binnen en leek Lyra te gaan winnen. Remco v. Velden werd nog gewisseld voor Jack Scholtes, die net in het veld een gele kaart pakte. Even later kreeg Jack Scholtes nog een enorme kans op 3-1, hij miste. Scheids- rechter Bongers strooide met gele kaar- ten, hij had er liefst 7 voor KMD, wat overdreven! Maar Lyra sloot af in de wetenschap dat er voldoende jeugdspe- lers klaar staan om de oudere garde op te volgen. Een gerust stellende gedach- te!!
Lyra 2 en Lyra 3 wonnen allebei hun wedstrijd.
Man of the match werd Robin Spreen en speler van de week was Maxim Meeuws en de wedstrijdbal was geschonken door Triple Group.
Speler van de week:
Maxim Meeuws
Mijn naam is Maxim Meeuws, ik ben geboren op 21-7-2011. Ik woon in de Hudsonstraat. Mijn vader is Gert-Jan en mijn moeder is Saskia. Ik heb een zusje die Karlijn heet. Ik zit in gr. 7 van basis- school de Vlieten bij meester Dan en juf Mieke. Rekenen is mijn favoriete vak, spelling vind ik niet zo leuk. Mijn team bij Lyra is de JO11-4, ik speel linksmid- den. We hebben vandaag tegen Maas- dijk gepeeld en helaas verloren, ik heb het enige doelpunt voor Lyra gemaakt. Mijn begeleider Remco v. Velden heeft de wedstrijd gefloten. Ik heb nog geen idee wat ik later wil worden. Mijn favo- riete ploeg in de eredivisie is Ajax. Mijn prognose voor de wedstrijd Lyra – KMD is 2-0 met een doelpunt van Remco.