Page 15 - SportKontakt 7-2022
P. 15

pagina 8   SV den Hoorn JO17-2 - VV Lyra JO17-2 Vandaag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dit keer uit tegen den hoorn JO17-2. De wedstrijd begon om 11.30. De wedstijd begon wat later doordat de wedstijd ervoor wat uitgelopen was. De tegenstander mocht beginnen met de aftrap en ze gaven hem gelijk diep. Als we naar het spel van ons kijken was het de eerste heel slordig. Waar we veel ballen in de voeten van de tegenstan- der schoten of te veel door het midden gingen met de opbouw. Daarnaast wer- den we op duels ook vaak afgetroefd. Wel konden wel een paar schoten note- ren zowel van onze kant als de kant van den hoorn. Deze werden niey gevaarlijk doordat er van beide kanten goed ver- dedigd werd en de keepers goed red- ding brachten. Over keepers betreft die speelt later nog een grote rol. Na het invallen van Tom van de Akker en Robin Schenkels kwam er iets meer rust maat nog niet veel. In de 35ste min kwam den Hoorn op 1-0 voorsprong doordat we als team niet goed verdedigd ston- den. Hierna bleven we wel hard wer- ken om het zo te houden of om gelijk te maken. Na 40 minuten floot de scheids- rechter af voor de rust. In de rust hebben we reserve keeper Thijmen van de Voorn erin gezet en Giel vandeMeerindespitsomzowatte forceren. Daarnaast hebben we gezegd hoe ze het zichzelf makkelijk kunnen maken. Nu mochten wij aftrappen. Je zag dat er weer energie en beleving was nadat Giel van de Meer voorin erbij kwam. In de 42ste minuut betaalde dit ook gelijk uit doordat hij de bal van Boaz Valstar kreeg en de bal zo achter de keeper schoot over de grond. Zo was ook dit een begin van een goude wissel. Zo was de stand al snel naar een 1-1 gebracht. Hierna bleef het spannend en hard wer- ken voor beide partijen. Waar de kansen die ze kregen niet afgemaakt werden. In de 55ste minuut scoorde opnieuw Giel van de Meer door goed door te gaan op een lange bal en het verkeerd timen van de bal. Zo stond het 1-2 voor de jon- gens voor Lyra. Er zou vanaf nu alleen nog maar gewerkt worden om de 3 punten vast te houden. Helaas kregen we een penalty tegen. De tegenstan- der nam de aanloop alleen was Thijmen van de Voorn de baas en bleef het 1-2 in het voordeel voor Lyra. Hierna werd er van beide kanten hard gevoetbald met af en toe een overtreding over het randje waardoor er bij ons in de laatste fase nog 1 af moest door een gele kaart. Maar ook met 10 man hebben we goed stand gehouden. Na 84 minuten floot de scheidsrechter af. Laten we beginnen dat dit niet onze beste wedstijd was maar we hebben wel 80 minuten hard gewerkt en dat is wel is anders geweest in de 1ste fase. Als team maken we stappen maar ook individu-