Page 274 - Ce am mai bun pentru Cel PreaInalt
P. 274
8 NOIEMBRIE
Puterea neasemuită a rugăciunii
„...nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.”
(Romani 8:26).
Noi ne dăm seama că suntem însufleţiţi de Duhul Sfânt pentru rugăciune; și știm ce înseamnă să ne rugăm în conformitate cu Duhul; însă de multe ori nu ne dăm seama că Duhul Sfânt Însuși Se roagă în noi rugăciuni pe care noi înșine nu le putem rosti. Când suntem născuţi din nou din Dumnezeu și Duhul lui Dumnezeu locuiește în noi, El exprimă pentru noi ceea ce noi nu putem rosti.
„El”, Duhul Sfânt din tine, „mijlocește pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu” (8:27). Iar Dumnezeu îţi cercetează inima, nu ca să știe care sunt rugăciunile tale conștiente, ci ca să afle care este rugăciunea Duhului Sfânt.
Duhul lui Dumnezeu folosește natura credinciosului ca templu în care să Își înalţe rugăciunile de mijlocire. „...trupul vostru este templul Duhului Sfânt...” (1 Corinteni 6:19). Când Isus Hristos a curăţat templul, El „...nu lăsa pe nimeni să ducă vreo marfă prin Templu” (Marcu 11:16, NTR). Duhul lui Dumnezeu nu te va lăsa să îţi folosești trupul în interesul propriu. Isus i-a alungat fără milă pe toţi cei care cumpărau sau vindeau în Templu și a spus: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune... Dar voi aţi făcut din ea o peșteră de tâlhari” (Marcu 11:17).
Am ajuns noi să conștientizăm că „trupul [nostru] este templul Duhului Sfânt”? Dacă da, trebuie să avem grijă să îl păstrăm nepângărit pentru El. Trebuie să ţinem seama de faptul că viaţa noastră conștientă, deși numai o mică parte din persoana noastră ca întreg, trebuie privită de către noi ca „[templu al] Duhului Sfânt”. El va fi răspunzător de partea subconștientă, pe care nu o cunoaștem, însă noi trebuie să păzim cu mare grijă partea conștientă, pentru care suntem răspunzători.
9 NOIEMBRIE
O slujire sfântă
„Mă bucur acum în suferinţele mele pentru voi; și în trupul meu împlinesc ce lipsește suferinţelor lui
274